Zabranjen uvoz oko 14 tona paprika i grejfruta zbog pesticida

0

Inspektori Uprave za bezbjednost hrane su tokom prethodnog mjeseca zabranili uvoz oko 14 tona paprika i grejfruta zbog utvrđenog prisustva pesticida, pišu Dnevne novine.

Takođe, stopirana je i jedna pošiljka smjese za koke nosilje u količini od 25 tona. Inspektori su tokom aprila uništili i četiri takve pošiljke. Naime, riječ je o organskom sjemenu paprike u količini od 118,90 kilograma, zatim 400 komada sadnica fortunele, a uništena je i po jedna pošiljka sadnog materija vinove loze i sadnica šljiva u količini od 80, odnosno 40 komada.

“Zbog utvrđenih neusaglašenosti sa propisanim zahtjevima zabranjen je uvoz osam pošiljki paprike težine 9.234 kg, pošiljka grejpfruta u količini od 4.700 kilograma, pošiljka smješa za koke nosilje u količini od 25.000,00 kg, a uništeno je: pošiljka organskog sjemena paprike u količini od 118,90 kg, pošiljka sadnica fortunele u količini od 400 kom, pošiljka sadnog materij ala vinove loze u količini od 80 kom i pošiljka sadnica šljiva u količini od 40 komada”, navodi se u izvještaju Uprave.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.