Za pokušaj ubistva: Potvrđena optužnica protiv Pajovića

0

Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu protiv Veselina Pajovića, koji se tereti da je počinio teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja i eksplozivnih materija.

Incident se odigrao 15. septembra prošle godine, oko 22.30 časova, u Danilovgradu, kada je Pajović sa umišljajem pokušao da liši života oštećene Danila Spasojevića, Petra Domazetovića i Borislava Brajovića.

Okrivljeni je nakon kraće verbalne prepirke sa Brajovićem otišao do kuće koja se nalazi nedaleko od mjesta incidenta, uzeo lovačku pušku i krenuo da se vraća u pravcu oštećenih vičući: “Bježite, pobiću vas, bez brata!”

Kako se navodi u optužnici, Pajović je zatim iz puške ispalio prvi hitac uvis, a zatim prilazeći oštećenima i drugi hitac u njihovom pravcu.

Tom prilikom su oštećeni Spasojević i Domazetović zadobili lake tjelesne povrede, i to Spasojević u vidu oguljotine u predjelu desne polovine čela i dvije oguljotine u predjelu zadnje strane desnog ramena, a oštećeni Domazetović u vidu razderine u lijevom sljepoočnom predjelu i oguljotine u predjelu lijeve bočne strane trbuha, nakon čega se udaljio sa lica mjesta.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.