Za podsticanje mržnje deset mjeseci zatvora

4

Amir Hot (31) je osuđen na desetomjesečnu kaznu zatvora jer je objavom na svom Facebook profilu podsticao na mržnju prema pripadnicima srpske nacionalne pripadnosti.

Presudu je izrekla sutkinja Višeg suda u Podgorici, Vesna Mooštrokol.

Prema navodima presude, Hot je 6. septembra prošle godine u Podgorici, svjestan svog djela, čije je izvršenje htio, znajući da je zabranjeno, javno podsticao na mržnju prema grupi koja je određena na osnovu nacionalne pripadnosti.

Hot je prilikom prenosa, takozvanog Patriotskog skupa na Trgu Nezavisnosti u Podgorici, koji je bio emitovan na portal stranici “Vijesti” , sa svog Facebok profila napisao objavu “Srbe na vrbe” uz tri znaka državne zastave.

“Optuženi je na ovaj način neodređeni broj lica javno podsticao na mržnju prema pripadnicima srpske nacionalne pripadnosti”, navodi se u presudi.

Hot je ranije osuđivan na zatvorske i novčane kazne zbog teške krađe, šverca droge, sitne krađe i krivičnog djela vanbračna zajednica sa maloljetnicom dok je na 60 sati rada u javnom interesu osuđen zbog nanošenja lake tjelesne povrede.

4 Comments
 1. Dragan komentariše

  Tako treba. Ali ako je ovom 10 mjeseci koliko bi trebalo glavnom sijacu mrznje u Crnoj Gori. Umjesto zatvora on se jos vozi u majbahu.

  17
  1
 2. Ja komentariše

  Žalosno je za državu što je višestruki počinilac raznih teških krivičnih djela osudjen na samo 10 meseci.podsetiću i na slučaj Kadića podmladka iz bijelog polja koji dana zatvora dobio nije za 3 pokušaja ubistva i to iz pištolja svaki put.toliko o sudstvu majku im svima jebem

  11
  1
 3. alf komentariše

  Uvijk se osudi neko sa pola mozga ,a neko ko je inspirator mržnje dobije i majbah da se u njemu vozi.

  12
  1
 4. Vasojević komentariše

  Patriota pravi. Školovan,obrazovan,kulturan,primer za ostalu djecu. Svaka čast mladiću u ovu bogatu biografiju imaš sada i ovo. Možda ćeš jednog dana postati i neki viši pliciski službenik. Ko zna

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.