Za mjesec dana: Zbog alkohola zatvor za 18 vozača

0

U proteklih mjesec dana 189 vozača je kažnjeno zbog vožnje pod dejstvom opojnih droga ili alkohola. Njih 18 je imalo preko dva promila alkohola u krvi, za šta je novim zakonom predviđena zatvorska kazna, kazao je pomoćnik načelnika Odsjeka za bezbjednost drumskog saobraćaja Ilija Janjušević.

Dva vozača su prekršila dozvoljenu brzinu, njih 19 se nije zaustavilo na znak policije prilikom kontrole, a 30 je odbilo alkotestiranje.

“Svi ovi prekršaji su zakonom definisani kao najteži prekršaji i za njih je predviđena isključivo zatvorska kazna, od 15 do 60 dana znači ne može biti izrečena novčana kazna”, kazao je Janjušević i dodao da visinu kazne određuje sud.

Podsjetio je da je prije tačno mjesec počela primjena novog Zakona o bezbjednosti u saobraćaju.

Za mjesec dana policija je kod 171 vozača evidentirala od jedan do dva promila alkohola u krvi, što podliježe prekršajnoj odgovornosti.
“Zaista podatak koji je zabrinjavajući, ne samo kada je pitanju bezbjednost saobraćaj nego i ponašanje građana”, kazao je Janjušević i dodao da policija preduzima sve mjere kako bi što kvalitenije kontrolisala takva kršenja zakona.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.