Za 5 godina podnijete prijave protiv 20 tužilaca

0

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić kazao je da je korupcija na lokalnom nivou uvijek u fokusu počinilaca krivičnih djela koje Specijalno državno tužilaštvo istražuje, iako dio krivičnih djela iz oblasti korupcije na lokalnom nivou ostaje u nadležnosti osnovnih i viših tužilaštava.

To je kazao na konferenciji “Smjestimo korupciju u muzej”, koju je organizovala NVO Centar za građansko obrazovanje, naglašavajući da je korupciju na lokalnom nivou SDT istraživalo u Budvi, Baru, Beranama…

“Čini mi se da smo sa svim ovim postigli da korupcija bude eksces u našem društvu”, rekao je on.

Dodao je da su u borbi protiv korupcije svi elementi institucija jedinstveni.
Od 3. jula 2015. godine do 1. januara 2020. godine SDT je donijelo 108 naredbi o sprovođenju istrage protiv 889 fizičkih i 252 pravna lica, rekao je Katnić.
On nije dozvolio moderatorki Jeleni Ćorluki da da riječ drugim učesnicima, jer je “planirao da završi izlaganje”.
Katnić je kazao da je u proteklom periodu podnijeto 20 prijava protiv tužilaca, 85 protiv sudija.

Na slajdu koju je prezentovano piše da je u istom periodu podnijeto 17 prijava protiv ministara, dvije protiv predsjednika Vlade, tri protiv potpredsjednika Vlade, 16 protiv predsjednika Opština.

Katnić se na kraju izlaganja izvinio, objašnjavajući da je morao da prezentuje rezultate u cjelosti, jer je tužilaštvo važno za borbu protiv korupcije.
Na panelu je planirano da govore i v.d. direktora Agencije za sprečavanje korupcije Savo Milašinović, potpredsjednik Opštine Budva Marko Marković, predsjednik Skupštine Glavnog grada Đorđe Suhih i predsjednica Centra za istraživačko novinarstvo Crne Gore Milka Tadić Mijović.

foto i tekst (vijesti.me)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.