Vulin upitao Darmanovića: Kako se Srbija miješa u unutrašnje stvari Crne Gore

0

Aleksandar Vulin navodi da čeka odgovor na pitanje – koje to  “hibridne prijetnje” dolaze u Crnu Goru iz Srbije.

“Još čekam da ministar odbrane Predrag Bošković odgovori na moje pitanje koje to ‘hibridne prijetnje’ dolaze u Crnu Goru iz Srbije. I dalje je jedina dokazana hibridna operacija iz Srbije prodaja hibridnog kukuruza. Sada i Srđan Darmanović govori da se ‘Srbija miješa u unutrašnje stvari Crne Gore’, a ne govori kako to”, rekao je Vulin, odgovarajući crnogorskom ministru.

Vulin je istakao da “posle jasenovačkog genocida, zločinačke Oluje i Bljeska, pokolja Srba u Podrinju, Sarajevu, Mrkonjiću, Žutoj kući, Starom Grackom, Goraždevcu, Radonjićkom jezeru, Livadicama, martovskog pogroma, posle protjerivanja i oduzimanja imovine Srba u svim republikama bivše SFRJ, Srbija ima i pravo i obavezu da brine o Srbima gdje god da žive.

“Ako Crna Gora ne brine što se Srbi u njoj osjećaju diskriminisano, ako Srbi moraju da robijaju zato što su vjerni zastavi svoje crkve ili naroda, ako Crna Gora ne osjeća stid kada se po srpskoj trobojci urinira i ta gadost nekažnjeno dijeli po medijima, ako se Srbin prebija zato što podigne tri prsta, ako Crna Gora ne osjeća potrebu da čuva svoje građane srpske nacionalnosti, onda država Srbija ima obavezu da se bori za opstanak Srba”, naveo je Vulin u saopštenju.

Šef diplomatije Crne Gore, Srđan Darmanović, optužio je Srbiju da se miješa u unutrašnje stvari te zemlje i poručio da će se, kako je rekao, za ovu situaciju naći rješenje.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.