Vulin: Tražim od Vučića da svojom žrtvom još jednom spriječi priznanje Kosova

4

Najnoviji non-pejper o Kosovu i Metohiji nudi Srbima više nego i jedan predlog Međunarodne zajednice od 2012. godine i to je nesumnjiva potvrda da je Vučićeva politika prema Evropskoj uniji uspješna. Ali, non-pejper je i dokaz da i javna i tajna diplomatija Evropske unije postavlja zamku za Vučića, poručio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

“Aleksandar Vučić je državnik koji je od 2012. do danas sam i samo svojom upornošću i hrabrošću, više puta spriječio da Kosovo bude priznato, i zato od njega tražim da se žrtvuje još jednom i da odbije svaki razgovor o non-pejperu i o priznanju Kosova. Znam sa kakvim se ucjenama i pritiscima predsjednik Vučić nosi već godinama i zato znam koliko bi ga odbijanje lično koštalo, kao što znam da bi Vučić svojim odbijanjem toliko naljutio velike sile koje stoje iza ovog papira, da će za odmazdu biti spremne da izazovu sukobe na ulicama Beograda. Potpuno sam svjestan da, ukoliko predsjednik Vučić odbije inicijativu velikih sila, da to vrlo lako može da bude njegova poslednja borba”, rekao je ministar i predsjednik PS-a Vulin.

Traži od predsjednika Vučića da odbije svaku mogućnost priznanja Kosova i da odmah raspiše vanredne izbore kako bi nacija rekla šta misli o priznanju Kosova, ali i, kako dodaje, da tako omogući svim strankama da izađu pred Srbiju i pokažu od čega su i za koga su.

“Tražim od predsjednika Vučića da odbije razgovor o priznanju i da velikim silama koje su pisale non-pejper saopšti da se rešavanje pitanja Kosova i Metohije ne može pronaći bez rešenja za Republiku Srpsku i nacionalno pitanje Srba u cjelini”, istakao je Aleksandar Vulin.

On ocijenjuje da, ako hoće konačni sporazum, neka velike sile predlože i konačno rešenje srpskog nacionalog pitanja u cjelini, a ne u jednom dijelu srpskog svijeta.

“Tražim od Vučića da svojom žrtvom, još jednom, spriječi priznanje Kosova. Samo on to može i samo on to smije. Tražim mnogo, ali imam i od koga”, poručio je ministar i predsjednik PS-a Vulin.

4 Comments
 1. milivoje komentariše

  Srbija treba da se drži Ustava i rezolucije 1244.

  5
  1
 2. TREPCA komentariše

  Ovaj nije zdrav , prenosenje ovakvih izjava je vise nego kontraproduktivno …

  2
  2
 3. alf komentariše

  1244 i zdravo !

  1
  1
 4. Pipunce komentariše

  Priznati no što
  Šta to ima srbija sa NEZAVISNOM DRŽAVOM KOSOVA
  Blamirati se bez veze, držati vodu nekom vani, pi

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.