Vulin: Ruski helikopteri u Srbiji krajem ove ili početkom sledeće godine

0

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je za RTS da će ruski helikopteri Mi-35 i Mi-17 biti dopremljeni u Srbiju do kraja ove ili početkom sledeće godine.

Aleksandar Vulin je, gostujući u Dnevniku RTS-a, podsjetio da je Srbija od Rusije kupila četiri nova helikoptera Mi-35 i tri Mi-17.

“To su helikopteri koji su potpuno novi, najbolji na svijetu, očekujem da će stići do kraja godine ili početkom sledeće. Decenijama unazad nismo obezbijedili sredstva za vojsku”, rekao je ministar odbrane.

Kada je riječ o novim oklopno-izviđačkim vozilima BRDM-2 koje je Vojska Srbije dobila na poklon od Rusije, Vulin je rekao da će VS sada biti u stanju da bolje štiti svoje ljude.

“Dobili smo vozilo koje je na najvišim standardima, može da detektuje cilj na pet kilometara u toku dnevnih uslova, 3,5 kilometara u toku noćnih. Naše jedinice će bezbjednije obavljati zadatke. Ovo vozilo može da zaštiti ljude, otkrije namere neprijatelja i dopremi informacije”, istakao je ministar odbrane.

Komentarišući saopštenje NATO-a u kom se ističe da Alijansa poštuje suvereno pravo svih država da biraju s kim će sklapati političke sporazume iz oblasti bezbjednosti, Vulin je rekao da je Srbija značajan i pouzdan partner.

“Srbija nije teroristička teritorija kao Kosovo, već je sigurna zemlja. Što smo snažniji, rat će biti dalje od nas. Jaka Srbija je garant stabilnosti i mira na Balkanu”, ukazao je ministar odbrane.

Povodom obilježavanja velikog jubileja – 180 godina sanitetske službe VS, Vulin je rekao da su to ljudi koji su i u miru i u ratu bili tu za svakog od nas.

“U teškim vremenima smo uvijek mogli da se oslonimo na njih”, rekao je Vulin.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.