Vulin raskrinkao Kurtija: Ponaša se kukavički, boji se da vidi Vučića oči u oči

0

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin gostovao je sinoć u Nacionalnom dnevniku televizije Pink i tom prilikom istakao da nije optimista pred pregovore u Briselu, ali da ima veliko povjerenje u predsjednika Vučića, baš kao i čitava Srbija.

Odgovarajući na pitanje šta očekuje od pregovora Beograda i Prištine u Briselu, ministar je kazao da se Kurti pokazao kao velika kukavica koja neprestano traži razloge da izbjegne lični susret i razgovor sa predsjednikom Vučićem.

Ne vidim nikakvu razliku između Tačija i Kurtija, potpuno se isto ponašaju. Oni se međusobno svađaju, ali kada je u pitanju odnos prema Srbima i kada je u pitanju odnos prema Srbiji, nema razlike, ponašaju se na potpuno isti način. Smatraju da Srba na Kosovu i Metohiji ne smije da bude, a da Srbiji treba učiniti što više zla, istakao je ministar Vulin.

Ministar je poručio da je više nego bijedno to što Kurti kao člana delegacije vodi djevojku koja je navodno žrtva silovanja od strane Srba. On je dodao da bi to trebao da bude još jedan vid pritiska na Vučića.

Kurti se prilično ponaša kukavički, istura druge ljude ispred sebe, uvijek traži načine i razloge da ne dođe do razgovora i da ne vidi Aleksandar Vučića oči u oči. Da li Aleksandar Vučić treba da povede pet majki djece koja su nestala ili majke pobijene dece iz Goraždevca? Da li hoće da tako razgovaramo? To je kukavički i ružno, koristiti nečiji bol i patnju da biste pokušali da dobijete političke poene i naravno, da biste vršili pritisak na Aleksandara Vučića, istakao je ministar unutrašnjih poslova Vulin.

Predskednik Vučić je tvrd čovek, izdržao je mnoge pritiske i mnoge ucjene. Ono što mene brine u svemu ovome jeste upravo to što iz kukavičluka nekog poput Kurtija proizađe agresija. Obično kada nešto ne mogu da ostvare u Briselu, naprave incident tamo gdje žive Srbi, kazao je ministar Vulin.

Ministar je naveo da nije optimista pred pregovore, ali da ima potpuno povjerenje u predsjednika Vučića i njegovu politiku. On je dodao da je sramota što još uvek nije formirana ZSO i da je doveden u pitanje ne kredibilitet Albanaca, već EU.

Godinama se raspravljamo oko Zajednice srpskih opština koja je trebala davno da bude formirana. Kada je u pitanju Zajednica srpskih opština ja više nemam odnos prema Šiptarima, znam da će slagati, ali na tom papiru stoji potpis Evropske unije, oni su dužni da sprovedu to što smo dogovorili. Ovdje je u pitanju kredibilitet EU, a ne Kurtija. Nisam optimista pred razgovore, imam veliko povjerenje u predsjednika Vučića, znam kakav je u kriznim momentima, tada je najhladniji, najstaloženiji, najstrpljiviji, najmirniji i tada ga se treba najviše čuvati, zaključio je ministar policije Aleksandar Vulin gostujući u Nacionalnom dnevniku televizije Pink.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.