Vulin: Prije nego SDA počne da optužuje Srbe za ugrožavanje mira u BiH, neka se sjete da je koljač Naser Orić njhov heroj

0

Aleksandar Vučić je više desetina puta, mnogo više nego što je morao, pa i trebao, ponovio da zahtjeva poštovanje Dejtonskog sporazuma. Ne duha sporazuma, ne tumačenja ili zaključivanja, već doslovno poštovanje i sprovođenje svake reči Dejtonskog sporazuma, poručio je potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin reagujući na uvredljivo saopštenje SDA na račun Srbije i Republike Srpske, u kome su istakli da je Svesrpski sabor prijetnja miru, a usvojena deklaracija atak na BiH i Dejtonski sporazum.

„Otuda bijes i strah SDA. Bijes što su Srbi jedinstveni, a strah da će BiH funkcionisati po Dejtonu koji garantuje Republiku Srpsku, a ne po tumačenjima koja će je ukinuti“, izjavio je Vulin, pa nastavio:

„Prije nego SDA počne da optužuje Srbe za ugrožavanje mira u Bosni i Hercegovini, neka se sjeti da je koljač sa Kravice Naser Orić njen heroj i primjer. BiH su u Dejtonu stvorile velike sile, među njima i Rusija, a Republiku Srpsku Srbi, koji su u Dejtonu izborili njeno priznanje u okviru BiH od velikih sila, a među njima i od SAD-a i Velike Britanije. I pošto se SDA obraća javnosti na srpskom, da im i ja odgovorim na srpskom jeziku: Svesrpski sabor traži bezuslovno poštovanje svakog slova Dejtonskog sporazuma i očuvanje položaja tri naroda i dva entiteta. Nadam se da su sada razumjeli“, naglasio je Vulin.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.