Vulin: Ostavka Haradinaja farsa i način da se dijalog odloži

0

Ostavka Ramuša Haradinaja, zbog poziva Specijalnog suda za ratne zločine na KiM da bude saslušan kao osumnjičeni, je farsa i način da se dijalog odloži i prekine, ali da se stavi teret na Srbiju, kaže ministar odbrane Aleksandar Vulin.

On objašnjava da je u pitanju igra “za unutrašnju upotrebu”, da nije prvi put da Haradinaj odlazi u Hag i da se vraća kao heroj, a da svi svjedoci budu ubijeni.

“Nadam se da je neko od svjedoka pretekao i da će ga ovaj put sačuvati. Do sada su ubili desetine ljudi koji su svjedočili protiv Ramuša Haradinaja. Bojim se da je nešto drugo u pitanju, da je sve ovo farsa i način da se dijalog odloži, da se prekine, ali da se stavi teret na Srbiju”, rekao je Vulin za televiziju Pink.

Dodaje da Haradinaj odlazi da jača svoju poziciju, da se posle izbora vrati kao apsolutni pobjednik, te podsjeća da se na taj način već dva puta vraćao iz Haga.

“Nije problem da Haradinaj dođe iz Haga i da postane premijer, ali je strašan problem da general Lazarević živi u Nišu, da pukovnik Šljivančanin i general Ojdanić budu živi. Šiptari koji su bili u Haškom tribunalu postaju premijeri, ministri, predsjednici i to je normalno”, naglasio je Vulin.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.