Vulin: Na Kosmetu najviše boraca Islamske države na svijetu

0

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da je Kosovo i Metohija, u odnosu na broj stanovnika, područje koje ima najveći broj boraca Islamske države na svijetu.

“Procentualno, ima ih među zloglasnim ubicama više nego Iračana ili Sirijaca. Oni se nakon sloma kalifata vraćaju sa ratišta i nesumnjivo su velika prijetnja svim hrišćanima, a svakako i za mir i stabilnost cijelog regiona – rekao je Vulin za Kurir.

Vulin je povodom nedavnog upozorenja Ambasade SAD u Prištini američkim građanima na moguće terorističke napade na Kosovu i Metohiji, ukazao da SAD, ako žele da zaštite i svoje državljane i stanovnike Balkana, „treba da učine sve da se ne stvara i ne naoružava šiptarska paravojska, takozvana vojska Kosova“.

“ Povratnici sa ratišta u Siriji biće manja prijetnja od teško naoružanih šiptarskih terorista iz redova bivše i sadašnje OVK – istakao je Vulin.

Ambasada SAD u Prištini saopštila je ranije da tokom ljetnje sezone mjere bezbjednosti ostaju na visokom nivou zbog stalnih prijetnji transnacionalnih terorističkih organizacija i pojedinaca inspirisanih ekstremističkom ideologijom.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.