Vulin: Milo može da napravi crkvu i da se proglasi za patrijarha, ali neka ne dira Srbe i SPC

11

Ministar odbrane i predsjednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin poručio je Milu Đukanoviću da može da napravi crkvu kakvu god hoće i da sebe proglasi za patrijarha, ali da Srbe i SPC ostavi na miru.

„Može Milo Đukanović da napravi crkvu kakvu god hoće, može sebe da proglasi za patrijarha, može da objasni način kako je nastao svijet, može glavni odbor DPS-a da proglasi za apostole, može da uradi šta god hoće, ali nemoj to da radi sa SPC”, rekao je Vulin novinarima u Bajinoj Bašti upitan da prokomentariše odnos Crne Gore prema Srbima i SPC.

Poručio je Đukanoviću da ne kažnjava Srbe i SPC zbog toga što su ostali tamo gdje je i on nekada bio.

„Nas neka ostavi tamo gde smo bili, tamo odakle je on otišao, mi smo ostali. Njagovo pravo je da ode, ali ne može da kažnjava Srbe zato što su ostali tamo gde je on nekada bio”, rekao je Vulin.

Kako je saopštio Pokret socijalista, Vulin je naveo da se Srbija apsolutno ne miješa u unutrašnja pitanja Crne Gore, ali da ne može mirno da posmatra da se Srbima oduzimaju elementarna ljudska prava.

„Mi se ne miješamo u unutrašnja pitanja Crne Gore, ali nije unutrašnje pitanje Crne Gore da zabrani Srbima da idu u svoju crkvu ili da promijeni ime crkve ili da otme svetinje koje su srpskom narodu toliko važne i toliko značajne. Bez naših pravoslavnih svetinja, ni mi kao Srbi ne bismo bili isti narod”, rekao je Vulin, prenosi Tanjug.

Naveo je da Srbija poštuje nezavisnost i suverenitet Crne Gore, ne meša se u njeno pravo da odlučuje sama o sebi, ali ne može mirno da posmatra da se Srbima oduzimaju elementarna ljudska prava.

„Oni samo traže da idu u crkvu u koju su išli i njihovi pradedovi, da se zovu baš tako kako se zovu, da govore srpskim jezikom, kad govore srpski jezik, da idu u Srpsku pravoslavnu crkvu, kad su već kršteni u Srpskoj pravoslavnoj crkvi”, naveo je Vulin

Odgovarajući na pitanje novinara u Bajinoj Bašti koliko je važna i značajna pomoć Srbije koju pruža Republici Srpskoj, Vulin je rekao da je Srbija uvijek tu da pomogne Republici Srpskoj i naveo da je Aleksandar Vučić prvi srpski državnik koji Srpsku brani, pomaže i čuva na pravi način.

Vulin je rekao da je Srbija tu da pomogne Srpsku i Srbe koji tamo žive i da će to činiti uvijek, dok god je Vučić na čelu Srbije.

„Mi smo donijeli programska dokumenta, ministarstvo odbrane je donelo nacionalnu strategiju odbrane u kojoj se eksplicitno kaže da je naš zadatak da štitimo Srbe bez obzira gde oni žive. Republika Srpska je nastala kao izraz, kao potreba Srba u BiH da se sačuvaju od jasenovačkog genocida, da se više nikad ne ponovi taj užas”, rekao je Vulin.

11 Comments
 1. DPS-ovac vazda komentariše

  Sve ćemo tebe pitat, idiote

  6
  8
  1. Kafanski filozof komentariše

   Budi siguran!.
   Milu je dosao kraj!.
   Puko je ljigavac i znojavac!.

   8
   6
  2. Protiv Mila komentariše

   Čemu nervoza…čujemo kako vam aktivisti masovno bježe..ostaju samo oni koji imaju ličnu korist od toga hahah

   6
   1
 2. Traktorist komentariše

  Konjino smrdijska

  4
  6
  1. Grse komentariše

   U usta ti svrsim smeće dukljansko!

 3. Dusko komentariše

  Retardirani nešto rekao i vi prenosite ? Marš i on i vi !

  4
  6
 4. Protiv Mila komentariše

  Tako je Vuline i ti nesto pametno da kazes!
  Ja mislim da ce u tu milovu crkvi preći bar 80% muslimana hahahah toliko ga muslimani podržavaju za crkvu da imam osjecaj da milo prekrštava muslimane u tu njegovu pravoslavnu sektu hahahah

  5
  1
 5. Traktorist komentariše

  Ja ne vidjeh veće govedo no što je ovi volina, krelac jedan ti moreš da mila cijelivaš u crnogorsko prkno, ti ćes da pretiš govedo neuko

  2
  3
 6. Munja komentariše

  A što su se našla dva debila, Vulin i Dačić, da se smjenjuju u pljuvanju po CG.. Poslao uh Vučić da laju, kao kerovi.. A može ako treba i sekta, ali neće biti SPC.. Pošto ste takvi nesoji.. Fukare, glddajte svoja posla, šta vi imate sa CG.. Ovaj Vulin je doneo koronu ovamo, original sljepi miš, hahaha.. Prava srpska vojničina i dika

  3
  3
  1. Kafanski filozof komentariše

   Dok ima takvih kao tebe i Traktorist, mora se svaki covek umesati koji ima nesto hriscansko i malo morala u sebi!.
   To znaci odbrana covecanstva !.
   Protiv zla je svaka borba i svaka pomoc dozvoljena!.
   To nas razlikuje od majmuna, zveri, neljudskog!.

 7. Traktorist komentariše

  Veća je budala onaj koji te nasadi na tu funkciju

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.