Vulin: Evropska unija prestala sa pretvaranjem da su pravila o članstvu ista za sve!

0

Srpski ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin ocijenio je večeras da je Evropska unija(EU) prestala da se pretvara da postoje ista pravila za sve zemlje koje žele prijem u ovu organizacijuju.

„Evropska unija riješila je da prestane da se pretvara da postoje ista pravila za sve koji žele prijem u ovu organizaciju. Ukrajina je postala kandidat za članstvo uprkos neispunjavanju standarda koji se tako pažljivo primenjuju na balkanske zemlje“, naveo je Vulin u prvoj reakciji na odluku Brisela da dodjeli status kandidata Ukrajini i Moldaviji.

Ministar je ukazao da je Ukrajina „preskočila nekoliko decenija pritisaka, ucjena i birokratije, a nije morala da se muči sa borbom protiv korupcije, ispunjavanjem kriterijuma u oblasti pravosuđa ili ekonomskim reformama, a o saradnji sa sudovima koji utvrđuju ratne zločine ne treba ni govoriti“.

Ukrajini poželio svaku sreću, a Sjevernoj Makedoniji i Albaniji da ne moraju da zarate ni sa kim kako bi otpočele pregovore za prijem u Evropsku uniju.

„Ako bi uslov da Srbija brže napreduje ka EU bio da zarati sa nekim, onda neka hvala, nije toga vrijedno“, poručio je Vulin.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.