Vulin: Crna Gora ne mora da usvoji Rezoluciju o Jasenovcu, već Hrvatska i po prvi put u ime hrvatskog naroda zatraži oproštaj za zločine hrvatskih ustaša

0

Crna Gora ne mora da usvoji Rezoluciju o genocidu o Jasenovcu, već to treba da uradi Hrvatska i po prvi put u ime hrvatskog naroda zatraži oproštaj za zločine hrvatskih ustaša, poručio je potpredsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin komentarišući prijetnje koje je hrvatski ministar Grlić Radman uputio Crnoj Gori zbog mogućeg usvajanja rezolucije.

„Grlić Radman je zaprijetio Crnoj Gori da će biti posledica ako usvoje rezoluciju o Jasenovcu i to zato što ne vidi kakve veze Crna Gora ima sa Jasenovcem. Nije objasnio kakve veze Hrvatska ima sa Srebrenicom, pa je Hrvatska jedva dočekala da glasa za rezoluciju koja Srbe proglašava za genocidne“ , saopštio je Vulin i dodao:

„Ali, i ja mislim da Crna Gora ne mora da usvoji rezoluciju o Jasenovcu, to ipak treba da uradi Hrvatska i po prvi put u ime hrvatskog naroda zatraži oproštaj za zločine hrvatskih ustaša nad Srbima, Jevrejima i Romima u Jasenovcu, ali i čitavoj NDH. Ili po Radmanu ni Hrvati, ni Hrvatska nemaju veze ni sa NDH, ni sa hrvatskim ustašama, ni sa Jasenovcem. A, rekao je Radman i da je: „Hrvatska ostvarila sve svoje spoljno-političke ciljeve i da može biti uzor i Crnoj Gori“. Nadam se da nije pod tim mislio na uspješno etničko čišćenje Hrvatske od Srba ili da preporučuje da po uzoru na Hrvatsku i Crna Gora formira vladu koja ne smije da ima Srbe ni u članstvu, ni kao skupštinsku podršku. Ako i preporučuje nadam se da Crna Gora ovaj put neće poslušati“, naveo je Vulin.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.