Vuksanović Stanković u Bijelom Polju: Država da pomogne poštenim ljudima koji žive od svog teškog rada

1

Predsjednica SDP Draginja Vuksanović Stanković boravila je u posjeti opštini Bijelo Polje i razgovarala sa građanima i članovima Partije o planovima i inicijativama SDP za popravljanje socio-ekonomskog položaja velikog broja građana koji žive na ivici egzistencije.

Ona je rekla da je veliki broj građana dodatno uzdrman krizom izazvanom korona virusom i da je ključna obaveza države da pomogne najranjivijim kategorijama stanovništva – poštenim ljudima koji žive od svog teškog rada.

“SDP je nezadovoljan obimom te pomoći građanima koju je obezbjedila Vlada, i zato smo tražili da ona bude značajno veća jer ovo vrijeme traži solidaran odnos, pravičnu raspodjelu resursa kako bi se očuvala socijalna stabilnost. Posebno su pogođeni nezaposleni, penzioneri, mali i srednji biznis, brojni samostalni preduzetnici i baš zato je SDP nizom inicijativa i zakonskih predloga tražio izdašnije pakete pomoći za ove kategorije”, rekla je predsjednica SDP.

Vlada kaže da je ovo što mi predlažemo populizam, a da je patriotizam to što oni rade omogućavajući bankama da zbog krize zarade više od 30 miliona na ime kamata.

“Mi u SDP smo populisti jer tražimo za narod, a oni u DPS su patriote kad sipaju onima koji imaju milione – čudna neka logika”, navela je Vuksanović Stanković u razgovoru sa građanima.

Ona je naglasila i da SDP uporno insistira da se usvoji Zakon o PIO kako bi se ispravila nepravda prema penzionerima i kako bi novi penzioneri primali značajno veće penzije a i postojeći bi osjetili boljitak.

“SDP je prikupio na hiljade potpisa građana koji traže ovaj Zakon, koji su ovi iz vlasti stavili u ladicu, i mi od toga nećemo odustati. Tražimo i tražićemo i da se poveća minimalna zarada, da se smanji PDV za električnu energiju, da se smanje poreska opterećenja za poslodavce i da se naplati poreski dug od blizu 400 miliona eura kojima se čašćavaju favoriti i tajkuni vlasti”, kazala je predsjednica SDP.

1 Comment
  1. Komite su srbi ! komentariše

    Кад нам морална наказа прича о поштењу! Трагедија друштва!!!

    11
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.