Vuksanović Stanković: Otvoreni smo za razgovore sa novom vlašću

12

Predsjednica SDP-a Draginja Vuksanović kazala je u intervjuu za Javni servis da je ta stranka otvorena za razgovore sa tročlanom koalicijom, a da li će SDP biti dio vlasti koja će biti sastavljena od tročlane koalicije koju predvode Zdravko Krivokapić, Aleksa Bečić i Dritan Abazović još ne može da kaže.

“Zašto? Iz vrlo jednostavnog razloga. Jer mi za sada znamo da ta koalicija ima većinu od 41 mandat. Nama nije poznato kako su oni zamislili taj budući koncept Vlade. Nama je prvo predočeno da će to biti ekspertska vlada pa nikom nije bilo jasno kako će to da izgleda. Pa je onda bila poruka da će to biti stručnjaci, pošteni ljudi, bez obzira na političku ili bilo koju drugu pripadnost. Ja moram da kažem da država nije igračka, država je jedan vrlo složen sistem koji počiva na tri ključna konstitutivna elementa. To su narod, vlast i teritorija. Možete vi biti na primjer vrhunski ekonomski ekspert, ali je suština da vi morate poznavati politički sistem”, kazala je ona i dodala da nijesu do sada razgovarali ni sa tročlanom koalicijom, a ni a DPS-om.

Komentarišući sporazum koji su nedavno potpisali predstavnici tri koalicije, kazala je da je sastavljan upravo od principa koji se nalaze u programu SDP-a.

“I tu nema ništa sporno. Mi ne sumnjamo u dobru volju, ali dozvolite da imamo određenu dozu političke rezerve o tome kako će se taj sporazum sprovoditi u praksi. Jer program pojedinih partija koje su dio vlasti potpuno je suprotan onome što piše u sporazumu. Da budem potpuno konkretna na primjer u sporazumu piše da se neće dirati u državne simbole- zastavu, grb i himnu, a pojedini konstituenti DF-a su svih ovih godina su pričali da će kad dođu na vlast da mijenjaju zastavu, da skraćuju himnu, da organizuju referendum za izlazak iz NATO-a. Ja ne znam u kojem će smjeru to ići, ali dozvolite mi da imam rezervu o tome kako će se implementirati ono što u sporazumu piše i da li će neko jo će sjutra imati 66% vlasti tek tako biti spreman da se odrekne svoje političke ideologije i političkih ciljeva”, kazala je.

Ipak dodaje da ukoliko zaista postoji spremnost da se ideološke razlike stave po strani, da se ni u jednom momentu ne dovede u pitanje Crna Gora, a fokus premjestiti na ekonomske teme, onda, kako je rekla, to može ići u dobrom pravcu.

Kako je kazala, SDP pozdravlja sporazum, i dodala da je prije ulaska u novu Vladu važno shvatiti da bi izlazak iz te vlade nakon kratkog vremena bio potez neozbiljan prema građanima, a ukoliko dođe do razloga za izlazak iz te Vlade, onda je to prevara.

12 Comments
 1. Felix komentariše

  VI ste gadluk od partije i ako vas puste u Vladu potpisali su sebi propast.

  57
  1
  1. Serbona komentariše

   Slazem se. Ona drzi predavanja o tome sto je vlada i sto je drzava a zivi sa drzavnim tuziocem kojeg ta nova vlada treba da konacno smijeni?!

   46
   1. Đuka komentariše

    Nemojte tako. Taj gadluk je u SD ostao! U SDP i ljudima koji su glasali ima dovoljno eksperata koji znaju raditi državni posao!

    6
    25
  2. PODRUMAR komentariše

   A ovo je gadluk od portala

   Samo laž i spinovanje

   1
   21
 2. Peconijevi Telohranitelji komentariše

  Meni nije poznato da postoji veci mrzitelj Srba od onoga “Krivomozgovica”. To sasvim dovoljno govori o toj partiji.

  39
  3
 3. Порфирије Петрович komentariše

  Тешко је и замислити већу глупачу од ове индивидуе. Непоновљива ћурка!

  31
  1
 4. lloop komentariše

  SDP NI SLUCAJNO PUSTITI U VLAST, NEKA IDU U OPOZICIJU DA NE GLEDAJU CENZUSA VISE!

  31
  1
 5. Tolosi komentariše

  A prvi je uslov da mog Ivicu……… Postoje nivoi licemerja ali su ovi postavili novi, nedohvatljivi nivo.

  27
  1
 6. Kontra revolucija komentariše

  Previse ste mala ,korumpirana, mrznjom napunjena i neodgovorna partija da bi neko iz nove koalicije sa vama saradjivao !!!.
  Cudno, bili protiv promena a sad bi svi hteli u vladu !!!.

  31
  1
 7. Zeko komentariše

  Viđelo se po izglasavanju zakona o vjeroispovijesti kolika je ona pravnica! Bolje da je digla noge brajoviću nego što je digla ruku 27.decemra! Srozala je pravni fakultet i po vertikali i po horizontali! Stidenti prava treba da traze njeno izuzeće da im ne bude profesorica!

  25
 8. Darko komentariše

  Odvratnija si ti i tvoja sekta od partije od svoh cetnika svjeta
  Pi glib i dno

  19
 9. NIKOLA komentariše

  UĆI SA NJIMA BILO BI KAO SKLOPITI PAKT SA DJAVOLOM.

  19
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.