Vuksanović Stanković: Brajović ne smije staviti na dnevni red zaštitu aerodroma

0

Predsjednica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković saopštila je danas da Rezolucija o zaštiti Aerodroma, koju ta partija predlaže već četiri mjeseca, ne može ni da se nađe na dnevnom redu parlamenta voljom prevashodno predsjednika Skupštine Ivana Brajovića.

“DPS, SD, HGI i BS bježe od ove rasprave kako građani ne bi jasno vidjeli štetu koja će biti nanešena davanjem najznačajnijih resursa strancima. Umjesto da profit ostaje građanima Tivta i Podgorice i svih građana Crne Gore, on će odlaziti stranim investitorima. Ocjena da koalicija DPS/SD/HGI/BS u Crnoj Gori „u većoj mjeri pljačkaju državne resurse“ porazna je činjenica kako nas vidi jedna od najuticajnijih američkih organizacija što, nažalost, jasno odslikava crnogorsku realnost – rasprodaja državnih resursa sada je vidljiva i mnogima sa strane”, navela je Vuksanović Stanković u saopštenju.

Ona je dodala da kada bi na primjer u susjednom Dubrovniku neko predložio ovako rješenje građani Dubrovnika bi sigurno ”odbranili grad” od ovakvih namjera koje nijesu u interesu građana.

“Posebno je porazna činjenica da predsjednik Skupštine i SD Ivan Brajović nema baš nikakvog političkog autoriteta da ovaj naš prijedlog, za koji se navodno zalaže, stavi na dnevni red Skupštine kojom predsjedava. Brajović ne smije staviti na dnevni red zaštitu aerodroma, iako je nekada posredno poručivao “kako svojim koalicionim partnerima iz DPS-a, i cijeloj javnosti, da će ministri SD napustiti Vladu u slučaju da se pokuša razmatrati odluku o privatizaciji ili davanju aerodroma u zakup”. Sada to više ne spominje.A kako bi kad je, zbog brojnih afera u koje je uključen, zarobio jednu od najvažnijih državnih institucija koja ne obavlja više ni jednu od suštinskih uloga koje su joj Ustavom definisane. “, kazala je Vuksanović Stanković.

Prema njenim riječima, razlog za to je jasan, odluke Brajovića u proteklom periodu su koštale građane 250 miliona eura “zbog čega i sad zna da ne smije uraditi potez zbog kojeg bi se neko možda sjetio da otvori slučajeve barem onaj o prodaji zemlje i revolving kartice”.

“Zato Brajović diže ruke i za dugove i kredite Montenegroairlinesa, što građane košta 155 miliona. Predsjednik parlamenta iako lider jedne od koalicionih partija, već treći put, ne može da se izbori ni da se raspravlja o Zakonu o PIO iako desetine hiljada građana, hiljada onih koji su potpisali peticiju za njegovo donošenje i dogovora koji je napravljen na Socijalnom savjetu čeka raspravu i usvajanje ovog zakona”, navela je Vuksanović Stanković.

Ona je pitala šta smeta poslanicima koalicije DPS-SD-BS-HGI da se raspravlja na sjednici Skupštine o predlogu Zakona o PIO kojim se značajno poboljšavaju uslovi penzionisanja, ukida ¼ najlošijih nevezanih godina kod obračuna penzija, povećava minimalna penzija za 20%, smanjuje broj godina potrebnih za penzionisanje i obezbjeđuju druge povoljnosti za sadašnje i buduće penzionere.

“Ovaj odgovor s pravom čekaju građani Crne Gore”, zaključila je Vuksanović Stanković.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.