Vuković: Stan za sve sjutra u Skupštini, za građane 900 eura po kvadratu ukoliko poslanici podrže naše zakonsko rješenje

0

Ako predlog Zakona o osnivanju Fonda STAN ZA SVE sjutra dobije podršku ostalih poslanika, građani će moći da kupe stan po cijeni od 900 eura po metru kvadratnom,, istakla je potpredsjednica Građanskog pokreta URA Milena Vuković, dodajući da će poslanici sjutra na Odboru za turizam, prostorno planiranje i ekologiju i Odboru za ekonomiju, finansije i budžet raspravljati o predloženom zakonskom rješenju.

Ona je istakla da očekuje podršku svih poslanika i da od njih zavisi da li će građani svoje stambeno pitanje moći da riješe po veoma povoljnijim uslovima u odnosu na one koji su trenutno na tržištu.

Vuković je podsjetila da je URA obećala građanima da će pripremiti i staviti u skupštinsku proceduru zakonsko rješenje.

“Prosječna cijena kvadrata stana u Crnoj Gori u ovom trenutku iznosi 1.800 eura, a svjedoci smo da je ona u pojedinim gradovima i značajno veća, a građani bi preko Fonda “Stan za sve” plaćali samo cijenu izgradnje, odnosno 900 eura po metru kvadratnom. Stan od 60 metara kvadratnih trenutno košta po prosječnim cijenama gotovo 110 hiljada eura, dok bi preko Fonda “STAN ZA SVE” ta cijena iznosila 54.000 eura, što je duplo manje”, zaključila je Vuković.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.