Vuković poručio Botunjanima: Kompromisa nema, prihvatite tu činjenicu

2

Lokacija koja je izabrana za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Podgorici zadovoljava sve kriterijume i standarde, a što se tiče mještana Botuna lakše im je da prihvate tu činjenicu, jer kompromisa nema, kazao je danas na konferenciji za novinare gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

– To što je nekom bilo lakše da kaže da ih gradonačelnik mrzi, to ostavljam njima. A ne samo to, nego su i govorili da ja želim zlo djeci. Buduće postojenje neće uticati na životnu sredinu kao što su to interpretirali iz Vlade- kazao je Vuković.

Mještani Botuna najavili su proteste i ispred Skupštine u Podgorici, a Vuković im poručuje da Skupština sa tim nema ništa.

– Ona im nije prava adresa- naveo je gradonačelnik.

Na novinarsko pitanje kako će reagovati ako mještani Botuna nastave sa protestima i ako i dalje budu ometali radove, Vuković poručuje da to nije pitanje za Glavni grad nego za Vladu.

– Poći ću u Botun i pričati sa mještanima, meni to nije problem. Neka Vlada uzme pravdu u svoje ruke, pa neka oni određuju gdje će da ide koja ulica. Njihove brige za mještane Botuna su neutemeljene- poručio je on.

Na konferenciji za novinare Vuković je takođe saopštio da je raspisan tender za izgradnju pomenutog postrojenja, a direktor Vodovoda i kanalizacije Filip Makrid je kazao da će početi sa pregledom ponuda 7. septembra.

– Bili smo izloženi kritikama i naišli smo na odsustvo podrške, jer su pojedini partneri izabrali političku stranu.  Zbog toga mi je ostao gorak ukus u ustima- kazao je Vuković.

Poručio je da će izgradnjom postrojenja Podgorica dobiti najsavremeniji sistem u cijeloj Evropi.

– Mi hvatamo priključak sa razvijenim evropskim gradovima i razvićemo sistem kakvi nemaju ni evropski gradovi. Zaštitićemo izvorište Boljesestre, Skadarsko jezero i rijeku Moraču – zaključuje gradonačelnik.

(Dan)

2 Comments
  1. Lesinari komentariše

    Bas lijepo od Vukovica. Zecani ce dobiti govna iz Podgorice, ali ne i kanalizaciju vec ce i dalje koristiti septicke jame.

  2. Saša komentariše

    Koga je pitao za septičku Podgoričana? Malo ste nas sredili do sad nego treba potrovati Zetu i Zećane do kraja?

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.