“Vukoman i Milosava ili „Šta imamo ovde ?“

“Vukoman i Milosava ili „Šta imamo ovde ?“

Sad kad se „vratio“ „Utisak nedelje „emisija zvana „Okvir“ više nema smisla. Jer em je plagijat od starta sama em je sad duplikat. Doduše u drugoj državi ali duplikat. I da se ne bavimo tim kolika je sramota medijskijeg, inventivnijeg Crnogoraca da nijesu umjeli osmilsit autentičnu, svoju, valjanu tv formu, nego preslikali od Bećkoviceve šćeri. Onog Bećkovića državnoga neprijatelja kome se zabranio ulazak u Crnu Goru „tamo đe je kamenje svezano a paščad puštena“. Bećkoviću iz Rovaca zabranili ulazak u maticu?! A od šćeri mu ukrali emisiju!? To se zove „dobra selekcija“. Skoro kao ona kako je „tatko nacije“ prijatelje selektirao. A Duška Kneževića zna iz grada, onako iz viđenja. Znali su se iz viđenja, laku noć i do viđenja.. A to što fotografija veli da su se brčkali u vodu je ‘nako, mimogred, paparazzu bilo dosadno pa iG uvatio u kadar, samo fali ona lopta plastična veeeeeeeelja, na naduvavanje.. među njiG. Da se loptaU, kao pravi drugari..

Nego „Okvir“ je i termin zajmio od Bećkovićeve šćeri. Posred državnoga servisa u nedjelju uveče. Neka što su joj ukrali emisiju nego i termin. Sve u CG funkcioniše tako, po ponjava sistemu krađe. Zašto bi radili na mastersu kad se može lijepo prepisat, posudit, zajmit, ukras’?! Evo zna ambsadorka u Italiju najbolje, majstorica ponjava sistema. I avanzovala u ambasadore! U CG se naplaćuje šta? Lopovluk? Pa je li normalno to, o tatko nacije? Jadan ne bio toliko si morao znat i da ti nijesam govorio..

No ovi iz medija.. Što bi gubili vrijeme na osmišljavanje valjane tv forme kad ima u Biograd odlična. Nema u CG gostiju inventivnih takvih, ili ih ima ali ih ne zovu, pa ondu zovu nekakve smorove. Kakogod, em ukrali emisiju em i termin emitovanja zajmili. K'o kesu kave od koooooooooooomšije!

Tako da, Vukoman samozvani Zoki sad nema razloga da graje na Milosavu samozvanu Mila, jer „njina“ emisija više nema smisla. Da ne govorimo sad o toj shizofreniji, kako Zoki od Vukoman, i zasto Mila od Milosava? A Vukoman i Milosava su tako fina imena za guslarski spjev! A gusle su Crnogorske. A oni oboje Crnogorci, velji! Nadjenuli nova, stid iG od nji'ovijeg, pravijeg? CrnogorskijeG! U psihijatriji se to zove kompleks. Je li to samo na tzv. javnom servisu iliti rtcg, ili je ta psihopatološka praksa lažnog predstavjana u CG praksa? Sve mi se čini da je ovo drugo. Eto može posvjedočit izvjesni Dragoljub Vuković zvani Duško!

I onda ne treba se čudit raznim čudesima u CG, tipa „nezavisnost sudstva“. Kad je objelodanjeno da je jedan od glavnijeg u tom sustavu kupio stan od tričavih 109 kvadrata za cijelijeg 23.000 evra! Pa ko normalan može da očekuje od takvog da bude nezavisan??? Ma nemoj!? Ja ti omogućim da kupiš stan po 5 puta jeftinijoj cijeni a ti da ne odlučuješ kako ti ja velim? I zašto se ministar prosvjete pravi mrtav? Jadni ministar, kome, gle ironije, gadluka, i vrhunca gluposti, Njegoš nije po ukusu, se ne glaska da demantuje objelodanjeno. Da je kupio stan od blizu 90 kvadrata za 20.000 evra!? Pravi se mrtav. Mora da sluša. To se zove dužničko ropstvo! Svud u svijetu i na svim jezicima svijeta! E zato je kriv tatko nacije. Zbog takvih anomalija primjerenih banana republikama, nikako ne i onim koje plediraju da budu demokratske! A oduvjek sam sugerisao, „mijenjaj jadan ne bio, neka ti tih rotacija, ne pije to vodu“.

E kriv je zato što je držao i tetošio takve, i dozvoljavao im takve prinadležnosti. Što se pravio blesav, što je žmurio. No ajde, kao stari prijatelj, da probam da ga aboliram. Nije znao, ajde.. Imao je mnogo posla pa mu nije padalo na pamet.. Ali morao je neko da mu kaže! Da mu kaže npr. da, ko je god od tih servilnih budala koje se bave muzikom, a u tom đubretu koje je otpjevalO pomenulO krš i draču je dobilO stan! A vrijedni, umni ljudi, profesori, inženjeri, odu u penziju bez istog! Zasto mu niko nije rekao? Pa zato što nema prijatelja tamo!!! Ima dok im valja, vole ga tad više nego majku. Kad ne treba ćeraj ga! To su greške koje će da ga koštaju. A to što nije selektirao Duška s kojim je u plićak go do pasa, a jes neke druge mala muka za njega, no je velja kad dođe račun na naplatu. A konobar otvorio blokče, prekalupio ga i zašiljio olovku.. Pita „ šta imamo ovde..“ Krenuo da piše.. E moj druže.. izem ti selekciju.
Saša Dr.Đurović

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *