Vukićević: Trovanje i zagađivanje javne scene Đukanović pokušava da politički preživi

1

Piše: Boško Vukićević

Odlazeći montenegrinski diktator je i danas iskoristio priliku da u punom svjetlu pokaže svoje lice necivilizovanosti, mržnje, obmane i razdora. Blaženopočivšeg vladiku Atanasija, koji je ovozemaljski život napustio prije tek nekolika dana, nazvao je “jednim od najotvorenijih neprijatelja Crne Gore i crnogorskog naroda”.

Ovakav bestidni nastup Đukanovića, njegovo širenje laži i mržnje protiv nedavno preminulog episkopa, može se objasniti jedino težnjom kleptokrate da trovanjem i zagađivanjem javnog diskursa poveća mogućnost političkog preživljavanja. Jer, on jedinu šansu trenutno vidi u haosu.

I u ovoj prilici sumanuti autokrata poistovećuje državu sa samim sobom, te izrazito negativno mišljenje vladike Atanasija o njegovoj trodecenijskoj strahovladi podlo interpretira kao “neprijateljstvo prema državi i crnogorskom narodu”.

Vladika Atanasije je bio dobar čovjek, ugledni teolog i čedo Božije, čiji ovozemaljski odlazak oplakuje cijela pravoslavna vaseljena. Bio je više od prijatelja Crnoj Gori i njenom narodu – bio je njen brat.

Najveći neprijatelj Crne Gore i crnogorskog naroda je Milo Đukanović. Takva tvrdnja se može lako i materijalno dokazati. Ne postoji ličnost u crnogorskoj istoriji koja je državu više pokrala i opustošila od pomenutog. Za to će morati da odgovara, a njegovo procesuiranje mora biti prioritetni zadatak ove, ili neke nove vlasti.

1 Comment
  1. Milica komentariše

    Istina, pokusaji dps-a da opstane na politickoj sceni!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.