Vukićević povodom 100 dana Vlade: Promjene se dešavaju sporo, na funkcijama i dalje ljudi iz bivšeg režima

3

Poslanica DF-a i potpredsjednica DNP-a, Maja Vukićević, istakla je u izjavi za IN4S da se promjene u Crnoj Gori nakon 100 dana rada Vlade dešavaju vrlo sporo.

„Nakon sedam mjeseci od velike pobjede i dalje na funkcijama odlučivanja imamo ljude iz bivšeg režima, što svakako nije ono što su građani očekivali. Ono što mogu da pozdravim su najave promjena u policiji, ali čak i tu je izbor direktora policije sproveden mimo procedure, gdje su dva kandidata eliminisana od strane Jovane Nišavić, koja je i ranije donosila odluke protiv onih koji su se borili protiv režima Mila Đukanovića. Osim kozmetičkih promjena u policiji, vidimo da se malo toga mijenja na bolje, jer se i dalje primjenjuju dvostruki aršini, pa se tako i dalje hapse i privode oni koji su bili meta i režimu Demokratske partije socijalista“, poručila je Vukićević i dodala da su promjene u tužilaštvu izostale, koje su, kako je istakla, preduslov stvaranja društva jednakih.

„I dalje imamo zarobljene pravosudne institucije, nažalost Vlada i dio parlamentarne većine nisu bili u tom momentu spremni da do kraja završimo ono što smo započeli, ali se nadam da će se to dogoditi narednih dana. Ono što svakako pozdravljam je usvajanje izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti, mada moram priznati da smo se u Demokratskom frontu zalagali za nov Zakon, ali ono što je najbitnije je da imovina Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori bude zaštićena. Nažalost moram konstatovati da se malo toga promijenilo za one građane koji su trpjeli pod režimom Demokratske partije socijalista u prethodnih trideset godina, i očekujem da se njihovi problemi počnu rešavati i da im se pruži šansa za dostojanstven život“, rekla je ona.

Međutim, Vukićević je pohvalila napore aktuelne ministarke zdravlja Jelene Bojović Borovinić, kao i ministarke Vesne Bratić.

„Ne mogu a da ne primijetim napore ministarke zdravlja, koja je dobila funkciju u najgorem mogućem momentu, sa uništenim zdravstvenim sistemom, u koji nije ulagano 30 godina. Takođe i gospođa Bratić koja je izložena velikom pritisku određene grupe građana se prilično dobro nosi sa tim pritiskom“, zaključila je Vukićević.

3 Comments
 1. mucni glavom komentariše

  poslije izbora u niksicu sve ce biti mnogo jasnije i kako dalje ili nazad, jos samo nekoliko dana.

  10
  2
 2. Jovana komentariše

  Nažalost je ovako kako je Vukićević rekla. Mnogo više se očekivalo.

  7
  1
 3. Milica komentariše

  Vukicevic potpuno u pravu, mora se nesto promijeniti..ovako nema smisla vise

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.