Vukadinović: Ne treba isključiti koaliciju DPS-a, Demokrata i URE

8

Analitičar Srđan Vukadinović je ocijenio da se koalicija DPS, URA i Demokrata sada čini nemogućom, ali da to ne znači da se neće ostvariti u budućnosti.

“Možda se danas čini nemogućim, jer političke grupacije koje imaju 41 mandat stekli su ih na nekom interesu borbe protiv kriminala, korupcije, nepotizma, koji je personifikovala DPS, ali očito kada je to prošlo i kada su izbori dobijeni na tom fonu, onda se sada mora tražiti neka druga poveznica, zajednička, a ona je evropski put Crne Gore. Tog evropskog puta nema bez stabilne ne obične većine, nego dvotrećinske većine u Skupštini…”.

Vukadinović navodi da je problem Crne Gore to što nema funkcionalnu upravu, nego pojedince koji su se pojavili kao mesije.

“To jednoj demokratskoj i evropskoj Crnoj Gori ne treba, njoj trebaju, prije svega, institucije u koje će građani imati povjerenja, a njih nema bez dvotrećinske većine u parlamentu, tako da se mora uložiti napor da se traga za tim, kako bi se izvukla iz jedne velike krize v.d. stanja. Ako se napravi koalicija Demokrate, URA i DPS, nema liderske pozicije bilo čije, nego ima pozicije institucija, imamo Skupštinu, imamo Vladu, imamo treću granu vlasti i tu više nema pojedinca koji može da utiče na bilo koju od institucija… Konačno je vrijeme da centar odlučivanja pređe sa pojedinaca, a očigledno je da je to bio Đukanović, bilo da je predsjednik partije, države ili Vlade, i da se taj centar odlučivanja preseli u institucije kao i u svakoj demokratskoj zemlji”, rekao je Vukadinović, ocijenivši da Demokrate i URA ne bi izgubila glasače ako bi ušla u koaliciju sa DPS-om, ako bi pokazali rezultate u ostvarivanju programskih načela.

(Vijesti)

8 Comments
 1. Ivi komentariše

  Šta si pričao za izbore u Nikšiću, dalabutino. Niko te više neće plaćati. Analitičar od krimosa.

  17
  1
 2. LipaLipa komentariše

  … i da “postoji” reformisani dps, naravno da ne postoji, … oni bi duzem periodu, dok traje mandat ove Vlade, … morali dokazati svoju reformsku kondiciju, … tako sto bi podrzavali, predloge Vlade, … oko zakona o tuzilastvu, sudstvu, promjenii Ustava … svemu o cemu se glasa 2/3 ili 3/5 vecine u skupstini, … naravno da bi to trbali da cine bez ikakve diskusije, uslovljavljanja, … ovo se ne moze od njih ocekivati, tako da je ova prica, nije predmetna, … aj’ zdravo, …

  8
  4
 3. mitar komentariše

  a ne mlati jadan!

  15
  1
 4. Бајо. komentariše

  Jedi govna bitango.

  14
 5. Q komentariše

  Uvezivanjem DPS-a sa URA i Demokratama bi bio fenomenalna stvar za DPS!URA bi nestala za godinu dana ,a Demokrate za cetiri.Pa ko voli nek izvoli.

  14
 6. Милош М. komentariše

  С обзиром на импотентност Владе и очијукање Здравка К. са прошлим режимом ове спекулације не би требало никога да изненаде. Здравкова влада континуитета чини све што је у њеној моћи да ДПС одржи ка орелевантну и релативно најјачу политичку опцију.

  9
  1
  1. LipaLipa komentariše

   … Milos M, …Vlada naravno nije impotetna, naprotiv, … sto se nekom ne svidja sto ona dominatno, … postuje principe, kopetentnosti, reverentnosti, bez revanzizma, … prema onim, koji svoj posao, casno, postno obavljali, … to j drugi “problem” Vlada i nema drugu opciju, … ipontentnost pokazuje dio skupstinske pozicije (df) buklno svaki dan, … oni daju pogonsko gorivo dps/milo, tekodje, svaki dan, … aj’ zdravo, …

 7. Lola komentariše

  Kaze Srdja? Srdjina rodjena sestra (udata za Asanovica) i njen muz msl radi u MUP. su kumovi sa presjednikom CG i DPS Milom Djukanovicem.
  Znaju li ovo premijer i predsjednik Skupstine CG?
  Premijer da povuce razresenje min Leposavica iz Skupstine.
  Imace podrsku vecine u Skupstini. i da stavi svoje premijersko mjesto za povjerenje.
  Da li moze neko ko nije glasao za izbor ministra msl na Opoziciju u Skupstini da ga razrijesi?

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.