Vujošević: Partizan je donio pravu odluku da igra Evrokup

0

Partizan je doneo odluku da naredne sezone igra u Evrokupu i tako odbije poziv FIBA za učešće u Ligi šampiona. Nekadašnji trofejni trener Parnog valjka smatra da je to u ovom trenutku jedina ispravna odluka.

– Partizan ima tradiciju izvanrednih rezultata. Četiri puta je učestvovao na Fajnal Foru, jednom je osvojio i sigurno je klub kome pripada mesto u eliti. Ja bih voleo da FIBA umesto da se bavi time da 3×3 postane olimpijska disciplina da se izbori za prave stvari i da napravi određenu da vrati pod svoje rukovodstvo Evrolige. Ne čini mi se da u ovom trenutku imaju strategiju i energije za tako nešto, na moju žalost, tako da mi se čini da je Partizan doneo pravu odluku. Računam da će Evrokup biti slabiji nego ove godine, a da će Zvezda, pošto igra Evroligu, biti jača nego ove godine, tako da verovatno Partizan svoju šansu za ulazak u Evroligu traži preko Evrokupa. Onog trenutka kada FIBA vrati Evroligu, Partizan će sa svim ostalim velikanima da ide tamo – rekao je Duško Vujošević za BC Partizan TV.

Partizan je u trenutku prekida sezone zbog pandemije koronavirusa obezbedio u Evrokupu prednost domaćeg terena kroz čitav plej-of, ali kako je sezona prekinuta Evroliga se odlučila da istih 18 ekipa iz prošle sezone igra u elitnom klupskom takmičenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.