Vujičić: “Premijeru, preuzmite odgovornost za svoj narod na Kosovu!”

3

Predsjednik Udruženja i Unije Crnogoraca Kosova Slobodan M. Vujičić reagovao je na  izjavu premijera Crne Gore, Zdravka Krivokapića po pitanju Kosova.

Reagovanje prenosimo u cjelosti:

Uvaženi predsjedniče Vlade Crne Gore, profesore Krivokapiću, to što ne biste dali saglasnost za priznanje Kosovo da ste u tom vremenu bili premijer ne abolira Vas od obaveze da već jednom preuzmete odgovornost i brigu za nas i našu djecu i konačno se uključite u rješavanje formalno-pravnog položaja crnogorske zajednice na Kosovu koja živi u uslovima nedostojnim čovjeka. U to ime, apelujemo na Vas da se pod hitno uključite u spasavanje našeg etničkog bića i dostojanstva ali isto tako učinite sve da zaštitite našu imovinu, groblja, vjerske objekte i kulturno istorijske spomenike koji su svakako deo i našeg nasleđa.

Pored svega navedenog očekujemo urgentnu reakciju i po pitanju Razvojno kulturnog centra Petar II Petrović Njegoš u Prištini čiji je opstanak i funkcionalnost pod velikim znakom pitanja. Njegovim zatvaranjem nanijela bi se još jedna u nizu sramota Crnoj Gori od strane kosovskih institucija, pa se pitamo da li ćete kao premijer naše matične države ali i iskreni vjernik i obožavalac lika i djela velikog Vladike Rada to dozvoliti.

 

3 Comments
 1. trn komentariše

  Mislim da je covjek pogresio adresu trebao se obratiti Vijestima koje se pitaju.

 2. Bizgov komentariše

  Ovo je bilo zastupnik interesa Cgaca tamo, osudjivan krimimnalc koji mi je nakon priznanja chatao kako Kosovo i mora da bude NEzavisno od Srbije, kako je “Milo brotva”, i postade velje Cgac iako mu otac castan Srbin iz BP.

  Onda se vrati crkvi, i sad opet pjeva- 2.u pjesmu. Samo znm. iako ide sa srpskom listom, da nije za- Srbe no je dukljanin.

 3. Nikola komentariše

  Prvi korak mora biti teranje sa vlasti dokazano antisrpskog rezima, dpsa, to ce biti prva velika pobjeda srpstva.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.