Vujičić pisao Raduloviću: Zvanična Podgorica da ne nastavlja praksu prethodnika u odnosu sa Kosovom

0

Predsjednik Unije Crnogoraca Kosova, Slobodan M. Vujičić uputio je otvoreno pismo ministru vanskih poslova Đorđu Raduloviću u kojem navodi da se nada da neće nastaviti praksu prethodnika koji su popuštali kosovskim vlastima. Kako je istakao, od zvanične Podgorice zahtjevaju da im što hitnije omogući život dostojan čovjeka ili da im  taj status njihovim napuštanjem Kosova obezbijedi u Crnoj Gori.

“Poštovani ministre, juče ste se sastali sa kosovskim ambasadorom Ylber Hysom i skupa ocijenili da su odnosi Crne Gore i Kosova utemeljeni na principima uzajamnog povjerenja, dobrosusjetstva i evropskoj perspektivi što apsolutno ne odgovara istini. Ti odnosi temeljili su se isključivo na jednostranom činjenju i popuštanju crnogorske strane zarad ličnih interesa pojedinaca iz bivšeg režima zbog čega se i prećutkivalo neispunjavanje preuzetih obaveza Kosova prema Crnoj Gori i crnogorskom narodu”, naveo je Vujičić.

Stim u vezi, kako dodaje, žele da vjeruju da Radulović neće nastaviti kontinuitet Vaših predhodnika zbog kojih osjećaju sve prisutniji strah za budućnost preostalog crnogorskog etničkog bića koje na Kosovu  živi i bitiše u neprimjereno teškim i ponižavajućim uslovima nedopustivim za civilizovani svijet i 21. vijeku.

“Koliko takav odnos zvanične Prištine prema sopstvenom narodu možete nazvati odnosima uzajamnog povjerenja i dobrosusjetsva neka Vam služi na čast. Na kraju, nadamo se da naše pismo nećete doživjeti kao zlonamjerno jer nam to nije namjera, niti nam je namjere da kritikujemo vanjskopolitičke ciljeve Crne Gore već ih naprotiv snažno podržavamo”, naglasio je Vujičić.

 

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.