Vučurović: Rukovodstvo Skupštine Crne Gore na nivou spletkaroša i denuncijanata

Vučurović: Rukovodstvo Skupštine Crne Gore na nivou spletkaroša i denuncijanata

Pošto je Odsjek za informacione tehnologije Skupštine saopštio da nije bilo nikakvog “hakerskog” napada i hibridnog rata u veče donošenja zakona protiv SPC, kada je služba Zakonodavnog odbora skupštine utvrdila da je taj zakon neustavan, možemo da konstatujemo još jednom da je ovaj sramni normativni akt neustavan i antipravoslavan, kao i da je ponašanje rukovodstva skupštine, predvođenog Ivanom Brajovićem, bilo dio specijalnog udbaškog rata koji se to veče završio hapšenjem svih poslanika DF.

“Potezi Brajovića, njegovih potpredsjednika i posebno generalnog sekretara, pokazali su da se u njihovom slučaju radi o licima koja su, u svojoj slijepoj odanosti Milu Đukanoviću, spremna da se spuste na nivo sitnih spletkaroša i denuncijanta.

Priča o hakovanju, hibridnom ratu i sličnim glupostima, koje su postale sastavni dio političkog rečnika prvih ljudi režima, pokazuju do kojeg stepena su strah i paranoja zavladali u njihovim redovima, a rukovodstvo skupštine je upotrebom tog narativa pokušalo i da se obračunava sa ljudima iz skupštinske službe, koji časno rade svoj posao i čije mišljenje se poštuje u 99 odsto slučajeva, od strane iste te skupštine.

To je ta logika prevare i jednoumlja, kojom se odavno vodi rukovodstvo skupštine, koje je svojim sramnim ponašanjem više puta ponizilo tu instituciju, a naročito one večeri kada su od parlamenta napravili kasarnu i pozvali specijalce da hapse čitavi poslanički klub DF, kako bi odbranili zakon kojim treba otimati imovinu SPC i u hramove uvoditi raspopa Dedeića.

Isti taj Brajović saopštio je juče na kolegijumu Skupštine da ovaj zakon podrazumijeva da hramove SPC mogu da koriste sve zainteresovane vjerske zajednice, a ne samo SPC čiji su to objekti, što je direktni poziv na otimanje imovine jedinoj kanonskoj pravoslavnoj crkvi u CG.

Desetine hiljada građana na ulicama, koji zajedno sa sveštenstvom SPC brane svetinje pokazalo je da ne postoji sila koja može oteti hramove i uništiti tradiciju Crne Gore- Nemanjićku, Crnojevićku i Petrovićku. A Brajović i njegovi potpredsjednici neka znaju da će se u skupštini vrlo brzo ponovo suočiti sa poslanicima DF-a u vezi ovoga zakona, rekao je Jovan Vučurović, poslanik DF-a.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *