Vučurović: Predsjednik DPS-a ogrezao u korupciji

0

Poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović kazao je za Pobjedu da se u ovom trenutku “teško može raditi na poboljšanju izbornog zakonodavstva, naročito izbornog ambijenta”.

On je optužio predsjednika Odbora za reformu izbornog i drugog zakonodavstva Branimira Gvozdenovića da su upravo on i, kako je rekao, njegovi šefovi blokirali rad tog tijela hapšenjem Nebojše Medojevića.

“Potpredsjednik Skupštine Gvozdenović služi se jeftinim trikovima i podvalama jer su upravo on i njegovi šefovi blokirali rad Odbora tako što su kidnapovali i uhapsili poslanika DF Nebojšu Medojevića, a pokušali da uhapse i poslanika Milana Kneževića. Posebno je sraman bio pokušaj pojedinaca da predstave kako to sa njima nema veze, nego sa nekima drugima, iako je riječ o izmišljotini”, istakao je Vučurović.

Jasno je da su političke montaže, poručio je on, “hapšenja, progoni, diskriminacija politički teren Đukanovića, Markovića, Gvozdenovića i sličnih, i u toj atmosferi, i u situaciji u kojoj je dokazano da je predsjednik DPS-a ogrezao u korupciji, a Tužilaštvo ništa ne radi, teško da se može raditi na poboljšanju izbornog zakonodavstva, a naročito ambijenta za izbore”.

On je istakao da se Crna Gora nalazi vjerovatno u najvećoj krizi u posljednjih dvadeset godina, kada su, kako je rekao, “na vidjelo izašle koruptivne radnje predsjednika DPS-a, drugih ljudi iz vrha režima, kao i osoba koje su sa njima povezane, a sve uz ćutanje zarobljenog pravosuđa”.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.