Vučića lažno optuživali zbog ubistva Olivera Ivanovića: Tragovi ipak vode do Crne Gore i „kavčana“!

0

Među skaj porukama koje su razmjenjivali pripadnici kriminalne grupe koju je predvodio optuženi crnogorski policajac Ljubo Milović – kako otkriva optužnica Tužilaštva za organizovani kriminal Srbije, a u koju su novinari TV Insajder imali uvid – jedna ukazuje na do sada nepoznatu, navodnu informaciju Bezbjednosno informativne agencije (BIA) Srbije o tome da je u ubistvo Olivera Ivanovića umiješan neko iz kavačkog klana. Tužilaštvo za „Insajder“ navodi da se ta informacija, provjerava.

Lider Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“ (GI SDP) Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine ispred sjedišta svoje stranke u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice. Ivanović je sa više hitaca iz pištolja ispaljenih iz kola u pokretu pogođen u leđa, direktni počinioci i nalogodavci i dalje nisu poznati.

„Nezavisni“ mediji su u Srbiji optuživali Aleksandra Vučića vezano za ovo ubistvo, ali izgleda da nove informacije koje izlaze na svjetlost dana potvrđuju da su to bile podmetačine i laži i da tragovi ipak vode do Crne Gore.

Milović je uz šefa kavačkog klana Radoja Zvicera jedan od najtraženijih crnogorskih bjegunaca.

Milović iako je od prošlog ljeta pod istragom Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), mjesecima se vodi kao suspendovani službenik u Upravi policije (UP), a zbog zakonskih manjkavosti ni nakon podizanja optužnice, nije uklonjen iz službe…

Milović je pobjegao nakon što je SDT u maju 2022. godine ponovo formirao krivični predmet, a nakon medijskog objavljivanja dijela SKY dokumenata Europola, u kojima, između ostalog, piše da su on i njegov kolega iz tajne službe Petar Lazović, bili u kriminalnoj organizaciji Zvicera, te da su prekookenaskim rutama uspjeli da prošvercuju najmanje tri tone kokaina iz Ekvadora u Evropu i Australiju.

Policija je izdala nalog za hapšenje Milovića 18. jula prošle godine, ali mjesecima gotovo da nijesu ozbiljno tražili odbjeglog kolegu sve dok prije više od dva mjeseca nije uslijedila operacija hapšenja grupe službenika UP, za koje se vjeruje da su radili za taj klan.

Za njim i petoricom osumnjičenih policajaca raspisana je međunarodna crvena potjernica NCB Interpola Podgorica – nakon što je SDT 16. marta ove godine dalo nalog za njihovo hapšenje, zbog sumnje da su imali učešća u organizaciji šverca velikih količina kokaina.

SDT vjeruje da je član kriminalne organizacije bio i okrivljeni – v. d. pomoćnik direktora Uprave policije Dejan Knežević, tajni agent Petar Lazović, Mileta Ojdanić, Milan Popović, Božidar Jabučanin, Aleksandar Keković, Vladimir Bajčeta, Goran Stojanović, Dražen Milović, Filip Zindović, Tihomir Adžić i više NN lica…

Tužilaštvo sumnja da je u kriminalnoj organizaciji djelovao i uhapšeni predsjednik Opštine Budva Milo Božović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.