Vučić: Za heroje naše zemlje povećanje plata i odlikovanja

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas medicinske radnike, ljekare i medicinske sestre koji su bili angažovani u Kovid bolnicama.

Prijem je organizovan u znak zahvalnosti medicinskim radnicima za doprinos i rezultate u borbi sa epidemijom virusa korona u Srbiji.

Događaju u Palati Srbija prisustvovali su i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, članovi Kriznog štaba za suzbijanje epidemije Kovida-19 epidemiolog Predrag Kon i direktor Infektivne klinike KCS Goran Stevanović.

Prijemu, koji je počeo izvođenjem himne “Bože pravde”, prisustvovali su i direktor KCS Milika Ašanin, direktor KBC “Dr Dragiša Mišović” Vladimir Ðukić, direktor KC Niš Zoran Radovanović i predstavnici ostalih kovid bolnica u Srbiji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da će medicinski radnici zauvijek ostati heroji i junaci naše zemlje. Iako su dani, kaže, u kojima su radili bili puni muka, ostaće upamćeni kao dani herojstva i slave.

On je rekao da će se država postarati i za one manje vidljive i ponovo se zahvalio medicinarima jer nisu brinuli, kaže, o sebi već o nama.

– Moja mala primedba i savjet, ne okrećite se na one koji će nešto da dobace, jer oni i ne znaju koliko vam je bilo teško i sa čim ste se suočili. Ali je dobro da ste to sve uradili – rekao je on i dodao:

– Sačekaću Vidovdan i 28. juna ću nekoga od vas i odlikovati jer hoću da se vidi koliko poštovanje Srbija pridaje vašem radu, angažovanju prema našim roditeljima, djeci i Srbiji. Beskrajno vam hvala, ponosan sam što sam mogao bar malo da vam pomognem, a vi, junaci našeg doba, uživajte u slavi – poručio je.

On je rekao da zahvaljujući njima mi ponovo imamo budućnost, djeca imaju roditelje, a roditelji djecu.

– Dali ste nam nadu i budućnost. I sada je ostalo pitanje šta, osim aplauza, možemo mi vama da damo? Na ovo pitanje država će dati pravi odgovor, onaj koji ste zaslužili. Nove bolnice, veću platu i sigurnosti, i kada to uradimo još nećemo moći da kažemo da ne dugujemo ništa. I zato još jednom, nikada mi nismo bili tako mali pred opasnošću, a vi tako veliki pred cijelim svijetom – rekao je on.

– Mi smo mogli da računamo na vas, vašu borbu, snagu i posvećenost – rekao je Vučić i citirao Čerčila kada je rekao da nikada ovako mnogo nas nije bilo zahvalno tako malom broju ljudi.

– Mi smo mogli da računamo na vas, vašu borbu, snagu i posvećenost – rekao je Vučić.

– Mi smo naše roditelje i decu prepustili vama. Siguran sam da većina vas, ili se bar nadam, nije imalo nekoga ko je bio zaražen ovim virusom. Ja se sećam te noći kada sam sina doveo u bolnicu i ostavio ga u rukama nekome kome više verujem nego sebi – rekao je on.

Vesna Obradović, glavna medicinska sestra intenzicne njege na Infektivnoj klinici takođe se obratila prisutnima i rekla je da sve osećaju neizmjernu sreću kada vidi osmijehe na licima svih i tada zaboravljaju koliko je bilo teško.

– To je naš posao, to je naš život. Hvala vam još jednom – rekla je ona.

Dr Goran Stevanović obratio se prisutnima i rekao da je svima bilo teško da se bore protiv jednog virsa koji je pokrenuo ceo svet i napravio haos.

– Zahvaljujem se svim nemedicinskim i zdravstvenim radnicima koji su u ovoj priči bili od samog početka i u njoj će ostati do kraja. Nadam se da ćemo sve ovo uspeti da privedemo uspešno kraju.

– Ono što smo znali jeste da infektološka služba mora da bude ta koja će da podnese prvi udar i pomogne zdravstvenom sistemu da se prilagodi – kazao je on i zahvalio predsedniku i ministru Lončaru za svu opremu.

– Danas su ovdje sa nama heroji naše zemlje, medicinski radnici koji su se 77 dana suočavali sa teškom bolešću – korona virusom. Srbija je u prethodnom periodu učinila sve da bi pobijedila u toj borbi – rečeno je na početku prijema.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.