Vučić uvjeren: Prisluškivan sam 24 godine

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je, de fakto, prisluškivan 24 godine, uz određene “preskoke”, na različite načine i uz korišćenje različitih metoda prisluškivanja, što je, kaže, bila čisto politička odluka.

Vučić je gostujući na televiziji Pink kazao da njegovi politički protivnici govore da njih država prisluškuje, jer, kaže, nemaju čime drugim da se bave, a to nije istina.

“Ne, ne prisluškujemo vas. Za razliku od vas, mi vas ne prisluškujemo”, podvukao je Vučić.

Sa druge strane, ističe da je on sam prisluškivan, de fakto 24 godine, odbacujući navode pojedinaca da je bio u komunikaciji sa podzemljem.

Vučić je iznio podatak da je, prema zvaničnim izveštajima, prvi put uvedena mjera protiv njega odlukom Jovice Stanišića 1995. godine, te da je zbog toga bio apostrofiran kao zagovornik rušenja ustavnog poretka primjenom incidentih medota djelovanja.

“Iako ja nikad nisam ulazio u RTS sa testerama niti opkoljavao predsjedništvo”, primijetio je Vučić.

Kako je dodao, tada je navedeno da zajedno sa Vojislavom Šešeljem i Tomislavom Nikolićem radi na konsolidovanju paralelnih formaciju u stranci radi u pokušaja nasilnog preuzimanja vlasti.

“To je čista politička odluka. Nije bilo odluke suda. Odluka suda je došla kasnije, 1996. godine, da bi legalizovala odluku o merama. De fakto, 24 godine sam prisluškivan, uz određene preskoke, na različite načine i uz različite metode prisluškvanja”, rekao je Vučić.

Dodao je da se posljednjih godina nikada nisu pojavili prisluškivani razgovori u javnosti, jer to rade službe po nalogu suda.

“To je u mom periodu, jer ljudi moraju da budu zaštićeni od takvih stvari. Nema nikakvih transkripata. Ko smo mi da ugrožavamo bilo čija ljudska prava”, rekao je Vučić.

Napadi na porodicu posljedica atmosfere koju pravi opozicija

Vučić je potvrdio informaciju iz medija da su određena lica pratila njegovu ćerku Milicu i da mu fotografišu sina na radnom mjestu, dodajući da su napadi na njegovu porodicu posljedica atmosfere koju pravi opozicija dodvoravanjem ekstremistima sa društvenih mreža.

“Tačno je da su određena lica pratila Milicu. Mislio sam da je to pretjerivanje”, rekao je Vučić.

Starijeg sina su mu, kaže, pripadnici stranih službi slikali na radnom mjestu, a radi kao običan radnik, za platu od 500 evra.

Navodi da je ranije važilo pravilo da se nikada ne ulazi u lične odnose u političkoj borbi i ponovio da to on nikada neće raditi i da su za njega najvažniji građani Srbije.

“Ja nikada neću da učestvujem u tome. Mi ćemo da radimo svoj posao”, poručio je Vučić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.