Vučić u posjeti Austriji: Vrijeme ratova je prošlost

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zamolio je Austriju da podrži svako rješenje za Kosovo i Metohiju do kojeg budu došli Srbi i Albanci, a ne nekakva “propisana” rješenja. Ako postoji dobra volja na obje strane, moguće je pronaći rješenje, kaže austrijski predsednik Aleksander Van der Belen i ističe da će Beč nastaviti da podržava Srbiju u pristupnom procesu EU.
Aleksandar Vučić je, na zajedničkoj pres-konferenciji, poslije razgovora sa predsjednikom Austrije rekao da Austrija može da pomogne otvorenim pristupom i podržavanjem svakog rješenja do kojeg mogu da dođu Srbi i Albanci, dvije, kako je rekao, najveće nacije na Zapadnom Balkanu, koje će to biti i u narednih 100 godina.
Vučić je izrazio nadu da će njegova predstojeća posjeta Hrvatskoj biti uspješna, a biće uspješna, istakao je, ako bude došlo do smanjenja tenzija i stavljanja tema prošlosti po strani.
Naglasio je da ga, s tim u vezi, ne interesuju komentari, ni u Zagrebu, ni u Beogradu, od onih koji bi da “nastavljaju ratove drugim sredstvima, pošto im puške niko ne daje u ruke”.
“Vrijeme za razgovore je pred nama, a vrijeme ratova je prošlost”, zaključio je Vučić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.