Vučić sastankom sa Lajčakom započinje dvodnevu posjetu sjedištu EU

3

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas popodne u dvodnevu posjetu sjedištu EU.

Vučić večeras ima prvi sastanak u Briselu, gde će razgovarati sa specijalnim predstavnikom za dijalog Beograda i Prištine, Miroslavom Lajčkom.

Sutra će predsjednika Srbije primiti predsjednica Evropske komisije, Ursula fon der Lajen.

U sjedištu EK, Vučić će se sastati i sa evropskim komesarom za proširenje, Oliverom Varhejijem.

Potpredsjednik Evropske komisije i šef diplomatije EU, Žosep Borelj, povodom posjete predsjednika Vučića, organizovaće radni ručak u Briselu.

Posle toga je planirano da se Borelj i Vučić obrate medijima iz Evropske službe za spoljne poslove.

U popodnevnim časovoma, predsjednik Vučić sastaće se i sa izvjestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju, Vladimirrom Bilčikom.

Radna posjeta predsjednika Srbije Briselu završava se večerom koju u čast predsjednika Vučića i delegacije iz Beograda organizije predsjednik Evropskog saveta, Šarl Mišel.

Na agendi razgovora u Briselu naćiće se primjena nove metodologije na ubrzanju pristupnog procesa Srbije, razvojni projekti u Srbiji predviđeni evropskim Ekonomsko investicionim planom, ali i borba protiv pandemije i strategija vakcinacije u regionu, za koju je Srbija pohvaljena od evropskih zvaničnika i javnosti.

Izvor: Novosti

3 Comments
  1. sanja komentariše

    Dijalogom se moze dosta toga postici, Srbija je pokazala koliko odgovorno obavlja svoj posao.

  2. SDonetov komentariše

    Znamo kako Lajcak zamislja pregovore. Da se pregovara pa da se prizna tzv Kosovo ali o obavezama Pristine ni reci. To je jedan jadan mali pioncic.

  3. Ivana komentariše

    Aleksandar Vučić zaista radi na ekonomskom napretku i razvoju naše države. Srbija se cela razvija i gradi. Srbija je na pravom putu razvoja.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.