Vučić: Roćen prisluškivan po nalogu bivše vlasti u Srbiji

3

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da je prisluškivanje razgovora Milana Roćena, nekadašnjeg ambasadora Srbije i Crne Gore u Moskvi, rađeno po nalogu bivše vlasti u Srbiji kada je njen predsjednik bio Boris Tadić.

“Šta vi mislite, ko je prisluškivao Roćena i Jeremića, da li mislite da su to Rusi dostavili jer su Rusi bili zainteresovani da to bude snimano u to vrijeme”, upitao je Vučić gostujući na televiziji Pink.

On smatra da su Rusi jednim dijelom bili zainteresovani, ali da im nije odgovaralo ono što se pojavilo jer se vidjela i ruska uloga u sticanju nezavisnosti Crne Gore.

“Ne znam da li može zvanično da se kaže, ali svako u gradu zna da je to rađeno po nalogu ljudi iz vlasti, a radio je to “čika Pera” – to je bilo konspirativno ime za Ranka Tadića”, kazao je Vučić.

Ranko Tadić, kako pišu srpski tabloidi, brat je od strica nekadašnjeg predsjednika Srbije, tada prvog čovjeka Demokratske stranke.

On je 20 godina radio u prislušnom centru resora DB-a i neko vrijeme u Jedinici za specijalne operacije Milorada Ulemeka Legije.

3 Comments
 1. Bratko komentariše

  Tačno, rađeno je po nalogu vlasti Srbije ali bi se laicki moglo zaključiti da je slušan telefon Rocena u Rusiji i da je to prije radila VBA preko svojih predstavnika. Naravno, nema sumnje da su to radili i Rusi ali malo je vjerovatno da stoje iza ove ujdurme. A to potvrdjuje koliko se pitala CG u SCG.

 2. yu komentariše

  Možda se Rusi nisu moješali u izbore u SAD,ali u referendum o pretvaranju Crne gore u privatni feud porodice Đukanović debelo jesu i zato treba da se srame.

  1. Mitar komentariše

   A sto da se srame, vec su kupili dobar dio.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.