Vučić razgovarao sa Erdoganom: Neće dozvoliti ponižavanje srpskog naroda

0

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom. U polusatnom razgovoru predsjednik Vučić upoznao je predsjednika Erdogana sa detaljima teškog incidenta i napada koje su prištinske vlasti izvele na sjeveru KiM i izneo sve činjenice koje su tome prethodile. On je istakao da je Srbija bila i nastaviće da ulaže u mir i budućnost, ali nikome na svijetu ne može da dozvoli ponižavanje sopstvenog naroda i države.
Predsjednik Erdogan je naglasio da visoko ijceni hladnokrvnu i mudru reakciju predsjednika Vučića i vlasti u Srbiji i rekao da vjeruje da svi problemi na KiM mogu i moraju da budu rješavani mirnim putem.
Dvojica predsjednika saglasila su se da snaga rukovođenja nije u izazivanju nemira i krvoprolića, već u rješavanju brojnih nasleđenih problema.
Predsednici Vučić i Erdogan analizirali su bilateralne odnose i konstatovali su da su oni u daljem usponu i da očekuju još bližu saradnju između dvije zemlje i razvoj najbližih prijateljskih odnosa dvaju naroda.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.