Vučić razgovarao sa Đukanovićem: Naše pozicije veoma udaljene, nema zajedničkog stava o pitanju srpskog naroda

Vučić razgovarao sa Đukanovićem: Naše pozicije veoma udaljene, nema zajedničkog stava o pitanju srpskog naroda

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je večeras s predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem u Jerusalimu imao težak i kompleksan razgovor.

“Dugo smo razgovarali o položaju srpskog naroda i o nedavno usvojenom zakonu o vjerskim slobodama u Crnoj Gori. Saglasili smo se da su naša stanovišta i pozicije veoma udaljene i da po tim pitanjima nije moguće postići zajednički stav”, rekao je Vučić za Blic.

Vučić je kazao da se sa Đukanovićem saglasio i da uskoro nastave razgovore.

“Razgovarali smo kao civilizovani i odgovorni ljudi, svjesni da Srbija i Crna Gora nikada ne smiju da budu antagonizovane jedna drugoj i da je neophodno da u najkraćem mogućem roku nastavimo razgovore koji bi vodili daljem spuštanju tenzija i pronalaženju rješenja”, naveo je.

Vučić je dodao da su razgovarali i o evropskom putu Srbije i Crne Gore i dogovorili se o većoj međusobnoj koordinaciji budućih nastupa pred evropskim institucijama, i o nastavku razgovora o većoj slobodi i brzini protoka roba, ljudi, kapitala i usluga u regionu.

Predsjednici Srbije i Crne Gore su razgovarali tokom zvanične večere koju je predsjednik Izraela Ruven Rivlin priredio za 40 svjetskih lidera, pred današnju komemorativnu svečanost povodom 75. godišnjice oslobođenja logoraša iz nacističkog logora Aušvic-Birkenau.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *