Vučić: Prošla su vremena u kojima neko ucjenjuje i pritiska nezavisne države

1

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se iz Berlina prije početka Samita EU-Zapadni Balkan i poručio da su prošla vremena u kojima slobodne i nezavisne države neko može da ucjenjuje i pritiska.

„Mi smo došli ovdje kod prijatelja, vjerujemo u evropsku budućnost Srbije i regiona. Zajedno ćemo se sa našim prijateljima iz regiona boriti za evropsku budućnost, ali poštujući sebe i vjerujući da zajednički možemo mnogo toga da uradimo. A to da smo uplašeni i da smo mi mnogo mali a neki veliki – to ostavite za nekog drugog, to su priče za malu djecu i davno su prošla ta vremena“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara da li je uplašen zbog mogućih pritisaka.

Prenio je da je jutros razgovarao sa makedonskim premijerom Dimitrom Kovačevskim, a na pitanje šta misli o bilateralizaciji pregovaračkog procesa, ukazao je da je to Srbiji urađeno sa Prištinom, time što je dobila poglavlje 35.

„Ne mogu da kažem da je Kovačevski srećan. Vidjećemo šta će biti.“, dodao je predsjednik Srbije.

Ističe i da je Sjeverna Makedonija bratska i prijateljska zemlja za Srbiju i da sve što osjeća Skoplje osjeća i Beograd.

Podsjetimo, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Albanije i Sjeverne Makedonije Edi Rama i Dimitar Kovačevski donijeli su u srijedu zajedinčku odluku o učešću na samitu u Briselu.

1 Comment
  1. Djujic komentariše

    Trla baba lan da joj prodje dan ,tako i ova izdajnicka gaycina .

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.