Vučić: Pregovora će biti, moj posao je da štitim Srbiju

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da niko ne zna kako će u budućnosti izgledati razgovori Beograda i Prištine ali da će ih sigurno biti.
“Postavlja se pitanje da li ćemo posle ovoga razgovarati, razgovaraćemo, a kako, niko ne zna kako. Kako ja da gledam (predsjednika Kosova Hašima) Tačija i ove koji su naredili prebijanje Marka Đurića”, rekao je Vučić i dodao da je međunarodnim zvaničnicima rekao da “puste malo vremena da prođe, pa da će vidjeti”.
On je rekao da se postavlja pitanje povjerenja između Beograda i Prištine i dodao da on zna da su hapšenje Đurića naredili Tači i premijer Kosova Ramuš Haradinaj.
“Sačuvaćemo mir, a šta ćemo dalje, ni sam ne znam šta bih vam rekao”, rekao je Vučić.
On je rekao da, suštinski, prištinski zvaničnici ne žele Zajednicu srpskih opština, da žele da ona bude u skladu sa Ustavom i zakonima Kosova, koji bi ZSO sveo na nivo nevladine organizacije.
“To treba da bude NVO čiji će članovi moći da žvaću žvake kad im dozvole Tači i Haradinaj”, rekao je Vučić.
On je rekao da su ga od jutros kritikovali zbog čega razgovara sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, a da je njegov odgovor da će razgovarati sa svima, kao i da će danas ragovarati sa predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.
“Moj posao je da štitim Srbiju i ne zanima me odakle ko dolazi”, rekao je Vučić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.