Vučić poručio iz Banjaluke: Mir i zajednički rad su budućnost

1

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas u Banjaluci da je budućnost u zajedničkom radu i miru, te da je najvažnije da se za bolji život građana, razvijaju ekonomski odnosi, uz očuvanje mira i stabilnosti.

“Imali smo sjednicu Savjeta za saradnju, pažljivo sam saslušao sve što misle o političkoj situaciji u RS i BiH. Za nas je važno da pokušamo da čuvajući mir i stabilnost, razvijamo ekonomije, kako bi se građanima obezbijedila drugačija i bolja budućnost”, rekao je Vučić.

Važno je, kaže, da ljudi u Srpskoj i Srbiji mogu da vide da će imati posao, da će njihova djeca moći da opstanu na ognjištima, da će imati budućnost, a da ne budu ophrvani brigama od prije 25-30 godina.

“Već da znamo da je mir budućnost i da je zajednički rad budućnost”, poručio je predsjednik Srbije na zajedničkoj pres konferenciji sa Miloradom Dodikom i Željkom Cvijanović.

On je dodao da je BiH za Srbiju treća izvozna destinacija, a u trgovinskoj razmjeni ukupno partner broj sedam – uz Njemačku, Italiju, Rusiju, Kinu, Mađarsku i Rumuniju.

“BiH je veoma važan partner za nas i vjerujem da trgovinska razmjena u 2021. može da bude značajno veća nego u 2020, kada je zbog korone zabilježen pad od 11 odsto, u momentu kad smo dostigli razmjenu od dvije milijarde evra”, rekao je Vučić.

“Srbija želi najbolje partnerske odnose sa Bošnjacima i Hrvatima, ne samo sa Srbima, što se podrazumijeva i ne razumijem ratnohušačke izjave”, naveo je on.

1 Comment
  1. Milos komentariše

    Andjeo cuvar nas. Dok je njega Srbija ce ostati najjaca zemlja na svijetu

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.