Vučić: Pokušavaju da nam podijele narod i Crkvu, moramo da se držimo zajedno!

7

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas, obilazeći školu u Mrkonjić gradu, da će pokušati da nam dijele narod, kao što pokušavaju da cijepaju i dijele našu, srpsku crkvu, zbog čega moramo da se držimo zajedno.

“Možemo da živimo u više država, ali narod je jedan i jedinstven. Ne smijemo da zaboravimo da pripadamo istom rodu, i nosimo isto prezime, da moramo da čuvamo svoje kuće i ognjišta, jer time štitimo budućnost”, kazao je Vučić.

7 Comments
 1. MarkoV komentariše

  Vucko, sta bi sa onim srpskim oficirom sto uzima pare od ruskog obavestajca ???

  3
  5
 2. Mojsije komentariše

  Za vrijeme knjaza Danila, Svetoga Petra Cetinjskog, Njegosa, kralja Nikole, u Crnoj Gori je bila autokefalna crnogorska pravoslavna crkva. Takvo je stanje bilo i 1918. a onda su Srbijanci formirali srpsku pravoslavnu crkvu , I pripojili nasu autokefalnu crkvu njihovoj crkvi. Sada u Crnoj Gori ima 45% Crnogoraca i 29% Srba a crkva je i dalje srpska pravoslavna crkva. Prije neku noc advokat Martinovic pita Dzomica koji je problem da srpska crkva potpise ugovor sa crnogorskom drzavom i to isti ili slican kao sto je potpisala sa hrvatskom drzavom. I on nema pravi odgovor. U Hrvatskoj srpska crkva ima oko 460 vjerskih objekata a u Crnoj Gori oko 660,…..znaci priblizno. U Srbiji je vazeci zakon koji tretira vjerske zajednice veoma slican ovome u Crnoj Gori. I hram na Vracaru je u vlasnistvu drzave. Makedonska crkva je na putu da dobije autokefalnost od Vaseljenske crkve. Zato ljudi treba biti realan i hladne glave rijesiti ovaj problem. Jedini nacin je da 44% Crnogoraca i 29% Srba imaju zajednicku crkvu a to je autokefalna pravoslavna crkva koja ce odrzati jedinstvo pravoslavnog zivlja, I da dodam da je Cetinjski manastir u katastru zaveden na vlkasnistvo prestonice. Ajmo da kazemo da je to svih nas , da mi biramo mitropolita sami, da imamo bratske odnose sa srpskom i ruskom crkvom, …….a onda ce splasnut sva ova netrpeljivost i okrenut cemo se razvoju ekonomije i pravne drzave.

  5
  11
  1. Gorcin komentariše

   Ne seri plaćena prdnjavo

   5
   1
   1. Mojsije komentariše

    Tako ti sve cvjetalo, I tebi i tvojima, kako sam ja placenik.

    1
    1
 3. boki komentariše

  A šta radite sa ovim ljigavcem od Vučića… Shvatite da ga odje niko ne ferma ni 2 %!

  1
  3
 4. Boka komentariše

  I ovsj će na izbore u maju. Dobro bilduju birače i desni i tzv.lijebi, i tamo i ovamo.

 5. Rade komentariše

  Da li ova protuva brani Srbe u CG ili brata Mila=

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.