Vučić: “Onaj ko je smislio nekakvu pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori nije bio sam kad je to smišljao”

3

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se jutros s predstavnicima Srba iz regiona.

– Mi smo se Srbi danas na Sretenje sabrali, okupili, saslušali jedni druge. Nalazi se Srbija pred velikim političkim iskušenjem u trenutku kada je ekonomski najsnažnija u poslednjih 50 godina – rekao je Vučić i dodao da smo uspjeli nešto što smo sanjali decenijama.

– U ovom trenutku najpotrebniji nam je mir, da nam se djeca rađaju – rekao je Vučić dodajući da nije ni kukavica ni plašljivac ali da u ovom trenutku treba da sačuvamo mir.

On je rekao da je to tek sad shvatio, a “mnogi će reći mnogo si pametan kako si to tek sad vidio”, da Tači u trenutku kad je uvodio takse nije bio sam, da se niko iz svijeta protiv toga nije bunio, kao što ni onaj ko je smislio nekakvu pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori nije bio sam kad je to smišljao”…

– Neko iz svijeta nije htio da Srbija ekonomski bude mnogo ispred regiona nego samo malo, otud takse… Kako mi možemo da budemo krivi za takse – rekao je Vučić dodajući da je Srbija finansijski mnogo izgubila uvođenjem taksi.

On se zahvalio patrijarhu Irineju na ovozemaljskom razumevanju činjenica i podršci, te naglasio da smo mali ali da ćemo slušajući pouke patrijarha ostati jedinstveni.

Patrijarh Irinej: Samo zajedno možemo pobijediti zlo

Posle održanih sastanaka, prvi se novinarima obratio patrijarh srpski gospodin Irinej koji je svima poželio srećan praznik Sretenje i dodao da su baš na ovaj praznik održani sastanci sa našom braćom koja žive van Srbije.

– Srbija se nalazi u iskušenju, ali to nije ništa novo – rekao je patrijarh dodajući da moramo biti jedinstveni u najpunijem smislu riječi jer nismo veliki narod i jedino možemo opstati u situaciji ovakve svjetske politike jedino ako smo jedinstveni u dobrom a ne u rđavom – rekao je patrijarh.

Mandić: “Svoj svojega nikad puštat neće”

Potom se okupljenima obratio Andrija Mandić, predsjednik Nove srpske demokratije iz Crne Gore.

– Zadovoljni smo sastankom koji smo imali kod našeg domaćina, predsjednika Srbije Vučića i mnogo smo srećni što je konstatovano da je snaga srpske solidarnosti svoje najljepše lice pokazala posle ovih poznatih dešavanja u Crnoj Gori. Pozvali smo čitav naš narod na uzbunu, saopštili da smo ugroženi i mi i naša crkva i naš se narod odazvao… Zahvalni smo svima njima, koji su u ovim teškim vremenima za dio srpskog naroda koji živi u Crnoj Gori i za eparhije SPC stali zajedno s nama, rame uz rame… Što bi rekao Njegoš: ”Svoj svojega nikad puštat neće”.

3 Comments
 1. Zovite me Đole komentariše

  Najveći dokaz da je sve predstava je činjenica da se ni danas lično ne napadaju i ističu svoje prijateljstvo uprkos tome što Vučić Đukanovićevu Crnu Goru optužuje za gušenje prava Srba i Srpske pravoslavne crkve (SPC), a Đukanović Vučićevu Srbiju za nastavak velikosrpskog projekta i rušenje crnogorske državnosti. Ni većih međudržavnih sukoba, ni većeg ličnog prijateljstva lidera. Izgleda da što su gori odnosi Srbije i Crne Gore, to su Milo Doživotni i Aca Srbin bliži

 2. Vukica Korać komentariše

  Znači borba protiv zla non stop. Sa Irinejom, Vučkom, Miletom i Mandom na čelu!!! Žao mi je sli mislim da tu i Svevišnji teško moze pomoći.

  3
  3
  1. Zovite me Đole komentariše

   Bog će nam pomoći. Možda tako što će Vučko i Manda konačno da se dozovu i da se stvarno potpuno okrenu svom narodu i shvate da oni treba da služe Srbima a ne Srbi njima. Mile je u specifičnoj situaciji a Patrijarh samo ne zna neke stvari jer je suviše udbaša Đukanovićevih sluga oko njega

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.