Vučić: Okruženi smo NATO članicama, ali nećemo im biti “Bambi za klanje”

Vučić: Okruženi smo NATO članicama, ali nećemo im biti “Bambi za klanje”

Srbija nabavlja isključivo defanzivno naoružanje, neće kupovati oružje zbog kojeg bi ta zemlja mogla biti pod sankcijama, poručio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je takođe istakao da Srbija nema namjeru nikoga da napada, ali da ne želi ni da bude “Bambi za klanje”.

“Srbija se naoružava zato što je Srbija slobodna zemlja. Mala zemlja sa svih strana okružena državama koje su članice NATO sa kojima želimo dobre odnose. Ali nećemo da budemo Bambi kojeg će da progutaju”, rekao je Vučić sinoć u emisiji Upitnik RTS-a.

Nikada, kazao je, neće dozvoliti da Srbija bude tako slaba kao što je to bila 90-tih godina, da, kako je rekao, bude tako slaba da ne može ni da se odbrani. Primijetio je da i Hrvati danas kažu da je Srbija postala sila i da je najjača.

Za sebe kaže da pametno donosi odluke o kupovini naoružanja u skladu sa novcem koji Srbija ima.

Upitan da li će Srbija kupiti raketu S400, Vučić je kazao da je to fascinantno oružje, ali da nemaju namjeru da ga nabavljaju, jer nemaju novca, pored svih puteva i svega drugog što se u Srbiji gradi.

U prilog tome da je riječ o fascinantnom oružju, Vučić kaže da, kada neka zemlja ima takvo oružja, onda niko više ne može da je napadne. Gledao je, kazao je, testiranje tog oružja koje u tri-četiri minuta može da “skine” čak 14 aviona.

Vučić je konstatovao da niko ne pita šta i od koga nabavljaju Hrvati i Albanija. Ko, zapitao se, njih naoružava?

“Njima niko ne prijeti kada oni nabavljaju helikoptere, pancire, haubice iz Amerike i Njemačke. Srbija neće da bude Bambi za klanje”, jasan je Vučić i istakao je:

“Mi nikoga nećemo da napadamo, nabavljamo defanzivno oružje. Mi svoje nebo i svoju zemlju nikome ne damo, ali nikoga nećemo da napadamo. Samo razmišljam o tome da sačuvamo svoju zemlju.”

Kazao je da je odgovoran i ozbiljan čovjek i da u skladu s tim po sto puta prouči papire prije nego što donese odluku.

“Uvijek gledam da se, što bi rekao naš narod, provučemo ko kuče kroz tarabu, vodim računa da Srbija bude što jača”, rekao je Vučić i dodao da isto tako u komad zna šta su od naoružanja nabavili Hrvati ili Albanci.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *