Vučić: Očekujem da Haradinaj, kad se vrati, nastavi da ruši vlast u Srbiji

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da od poziva i pojavljivanja Ramuša Haradinaja pred Specijalnim sudom u Hagu ne očekuje ništa, osim farse i predstave.

– Ne očekujem ništa, samo jednu farsu i predstavu da je OVK štitila ljude od “srpskog agresora” i da su bili veoma uspješni – kazao je on u nacionalnom dnevniku TV Pink.

Upitan da li je datum za odlazak Haradinaja u Hag baš na 20. godišnjicu nekažnjenog zločina u Starom Gracku namjerno izabran, Vučić je kazao da misli da Haradinaj nije povezan samo sa tim zločinom, već i sa mnogim drugim.

– To treba da ustanove neki drugi, koji ranije za to nisu imali političke volje i hrabrosti da se s tim uhvate u koštac – ukazao je on i dodao da je Haški tribunal, pred kojim je Haradinaj ranije bio oslobođen, bio politički sud, a da je sada riječ o nekom drugom sudu, koji je napravljen na drugačijim pravnim osnovama.

Ističe da nema nikakvu iluziju da će Haradinaj veoma brzo biti pušten kući i to možda za dan dva, a da će onda biti veći heroj, jer će reći kako je štitio interese Albanaca i Kosova.

– Očekujem da će Haradinaj, kada se vrati, nastaviti da se bavi rušenjem vlasti u Srbiji – primijetio je Vučić.

Što se zločina u Starom Grackom tiče, kaže da nema iluzija da će biti istražen, te da se plaši da tome nije dovoljno posvećena pažnja.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.