Vučić obišao radove na rekonstrukciji KCS: 43 miliona evra smo uložili, za 2 godine biće gotov objekat

1

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas radove na rekonstrukciji i izgradnji Kliničkog centra Srbije u Beogradu, u okviru Faze A.

Vučič se zahvalio izvođačima radova na korektnosti, ističući da će do kraja oktobra biti zatvorena prva faza radova.

– Druga faza, izrada fasade i ulepšavanje objekta, biće gotovo 2022. godine. Ovo će biti velelepni klinički centar, ponos svih ljudi. Radićemo ovo i ujedno obnavljati opšte bolnice širom Srbije – rekao je predsednik novinarima.

Kada je reč o zahtevu dela opozicije da se izbori pomere za septembar, Vučić je rekao da ne želi da govori o političkim strankama, jer nije na takvom skupu. Podsetio je da kod nas izbori već kasne 2-3 meseca, da su svi dozvoljeni rokovi probijeni, te da se izbori ne mogu pomerati, a da to bude u skladu sa Ustavom i zakonom.

– To vam je kao sa polaganjem ispita. Mislite da ćete bolje proći ako ih odložite, a u stvari nije tako i ništa ozbiljnije se neće promeniti. Ne mogu ja to nekima da objasnim – kaže Vučić.

Kada je reč o štrajku glađu Boška Obradovića, Vučić kaže da su on i njegovi saradnici izjavljivali da ne žele da razgovaraju sa Vučićem.

– Ne znam o čemu bismo sad razgovarali, u toku je izborna kampanja, a da kršimo Ustav, to ne dolazi u obzir – kaže Vučić.

Lupali u šerpe, sad se hvataju za slamku

Govoreći o tome da li će povećanje broja obolelih pomeriti izbore, Vučić kaže da, oni koji su lupali u šerpe i tražili prekid mera, sada su se uhvatili za slamku spasa nadajući se da će korona da odloži izbore.

– O svom tom licemerju neću ni da govorim, a suština je u sledećem: kada su se okupljali ispred predsedništva i na Vračaru usred policijskog časa, zloupotrebili su to, kao i vanredno stanje. Ćutali su i nisu govorili da je to opasno, a onda je zasmetao skup sa više ljudi, drugačije političke orijentacije. Ako budemo velikih problema sa koronom, sigurno je da nam izbori neće biti prioritet, već zdravlje ljudi. Samo nemojte o tome da govorite vi, koji ste govorili da nema potrebe za strogim merama – kaže Vučić.

Rekao je da se “dreke ne plaši, već savesti i rezultata rada”.

– Suština je da, oni koji su sve vrerme govorili jedno, promenili su ploču. Spas za svoje političko delovanje videli su u koroni, a vide ga i sada, nadajući se odlaganju izbora – kaže Vučić, dodajući da je zdravlje građana bitnije od političke borbe.

Država će u slučaju povećanja broja zaraženih, kako kaže, reagovati brzo i odgovorno, kao i dosad.

Govoreći o dešavanjima u Šidu i kritikama na račun reakcije države i vojske, Vučić kaže da će uvek pojedinci tražiti razloge za napad.

– Mislite li da ljudima ne znači pomoć od 100 evra, kada čuju procene svih da Srbija ima najmanje negativnih rezultata od svih evropskih zemalja i da će biti sa najvećim rastom u Evropi? To su naši rezultati i to me jedino zanima, jer moj posao nije da se ljudima dopadam, već da vide da Srbija napreduje i da poštuje rezultate – kaže Vučić.

1 Comment
  1. Traktorist komentariše

    Musliju sljadoljedar

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.