Vučić o prijetnjama Kurtija: Tužite nas već jednom, priznanje Kosova nećete dobiti

1

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je, povodom ponovljenih najava Aljbina Kurtija o tužbi protiv Srbije za navodni genocid, da bi Kurti trebalo da podnese tu tužbu, umesto što samo prijeti. Kurti to ponavlja kao Paja Patak, svaki dan, konstatovao je Vučić.

Vučić je ocijenio da su to samo trikovi iz Prištine, kojima njihovi predstavnici pokazuju da suštinski ne žele dijalog.

„Nisu laki dani pred nama i situacija nije ružičasta. Nije vrijeme za velike riječi, već za čvrst stav, ali uvek je vrijeme da pokažemo koliko želimo dijalog i koliko je važno da gledamo u budućnost“, rekao je Vučić za TV Pink, uoči sutrašnjeg odlaska u Brisel, gdje se nastavlja dijalog.

Kako je naveo, Beograd želi da razgovara, da sačuva mir i stabilnost, ali to ide sve teže, jer svakog dana albansko rukovodstvo napada Srbiju.

O Kurtijevoj najavi tužbe protiv Srbije, Vučić je rekao: „Nemoj više da prijetiš, uradite to. Ne igrajte se sa nama sa tim stvarima. Dugo sam u politici, znam šta to znači — on će nama da prijeti tužbom za genocid, a mi ćemo strašno da se sjekiramo, pa će neko spolja da kaže da će njih da spriječi a da mi priznamo Kosovo…Te trikove pokušajte nekom drugom da prodate, a meni ne“.

To pokazuje da je Priština spremila i druge trikove da sebe predstavi kao žrtvu u Briselu, što Srbija neće da radi, naglasio je Vučić.

Na konstataciju da će Kurti u Brisel doći sa Sarandom Bogujevci, Vučić je rekao da je ona teško stradala i ima tešku priču, ali i da to nije pitanje cijelog naroda, niti pitanje teritorijalnog razgraničenja, te da bismo i mi mogli na desetine i stotine takvih ljudi da dovedemo, ali kada se to uradi, pokazuje se odsustvo želje za razgovorom.

Na pitanje, da li onda vrijedi ići u Brisel, Vučić je odgovorio da nema alternative razgovoru.

„I kada sa nekim, ne daj bože, ratujete, morate da razgovarate, jer je svaki razgovor bolji od ispaljenog metka. Hoću da čuvamo mir. Mnogo toga se mijenja, naše je da čuvamo mir i stabilnost, da pružamo ruku Albancima na svaki način, ali ako to ne žele, već žele da ucjenjuju i prijete Srbiji, onda nastavite sa tim“, rekao je Vučić.

Upitan da li je dobio neki savjet od vladika u Manastiru Prohor Pčinjski, čijem je obilježavanju jubileja prisustvovao, Vučić je rekao da oni uvek razgovaraju i da predstavnici Crkve imaju puno povjerenje u državno rukovodstvo, kao i obrnuto, prenio je Tanjug.

1 Comment
  1. Milos komentariše

    Dok je Vucica Kosovo je Srpsko

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.