Vučić o odluci režima u Podgorici: Slanje oficira na Kosovo nije prijateljski čin, vlast ispunjava NATO naloge!

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da ne bi bilo šta karakterisao teškim riječima, ali je ocijenio da svakako nije prijateljski čin to što Crna Gora šalje svoje vojnike na KiM.
Vučić je podsetio da je premijer Crne Gore Duško Marković prilikom posjete Beogradu i u razgovoru sa njim kazao da Crna Gora razume koliko je KiM bolno i teško pitanje za Srbiju i da će se odnositi prema njemu sa posebnom pažnjom, uzimajući u obzir i interese Srbije, i ono što Srbija kaže.
“Niti su nas pitali. Oni su suverena država, oni mogu to, ali znaju kakav je naš stav po pitanju KiM. To što će oni nešto tako značajno da rade, jedan, dva ili tri njih, to je bezveze, to ničemu ne služi, osim da oni ispune zadatak koji su dobili od NATO-a. Naprijed, momci, vi radite svoj posao. Mi znamo da to nije naročito prijateljski gest prema Srbiji. Mi ćemo svoj posao da radimo, i to je to. Nema filozofije velike, a da nas tjerate da kažemo kako je to divno, i sad ćete vi sa tom dvojicom da sačuvate naše manastire. Tu priču nekom drugom pričajte”, rekao je Vučić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.