Vučić o Kosovu: Protiv sam zamrzavanja konflikta, moramo naći rješenje

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je protiv stanja zamrznutog konflikta po pitanju Kosova i Metohije, jer ta, naizgled realnija, opcija Srbiji ostavlja sve manje prostora za zaštitu svog suvereniuteta u pokrajini.
– Rješavanje kosovsko-metohijskog problema od suštinskog je značaja za našu zemlju – istakao je Vučić otvarajući Nacionalni konvent o EU, koji se održava u okviru unutrašnjeg dijaloga, te ukazao da u ovom trenutku imamo dvije realne opcije.
„- Jedna izgleda mnogo realnije, a to je opstanak i ostanak stanja zamrznutog konflikta – rekao je predsjednik i dodao da se u procesu unutrašnjeg dijaloga najveći broj ljudi koji su učestvovali u njemu zalagao upravo za očuvanje statusa kvo i da čekamo neke bolje prilike za nas u budućnosti.
– Iako je to većinski stav političke i nepolitičke javnosti Srbije, ja sam protiv takvog rješenja, ne zato što ne volim Srbiju ili ne razumijem svjetska kretanja u globalnoj politici, već što smo analizirali sa nekim nevladinim organizacijama i fondovima, preko vlade i Kancelarije za KiM, šta je to što možemo da dobijemo i gubimo – rekao je Vučić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.