Vučić: Nepokoreni i nepokorni narod u Crnoj Gori neće odustati od odbrane svojih svetinja i svog identiteta!

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u razgovoru za Sputnjik, kazao je da narod Crne Gore koji protestuje širom države zbog usvajanja tzv.Zakona o slobodi vjeroispovijesti, ima njegovu veliku podršku.

Težak period je pred Vama, ali ono što se trenutno dešava u Crnoj Gori, litije su širom Crne Gore, ali i Srbije, Srbi brane svoje svetinje. Kako država može da im pomogne?

Mislim da mi na najpametniji i na vrlo dostojanstven način to činimo. Dakle, nemiješanjem u unutrašnje stvari Crne Gore, ali ističući i boreći se za prava našeg naroda u Crnoj Gori, za opstanak Srpske pravoslavne crkve, ne na jedan nasilan način, već na jedan pristojan, demokratski, pravni način, čini mi se da smo pronašli najbolju moguću mjeru.

Nadate li se da će ipak povući zakon?

Ja se uvijek nadam, ali ne mogu to da očekujem. Bilo bi besmisleno da kažem da to očekujem. Nadam se, bilo bi dobro, a i ako se to ne dogodi, ovaj glas koji je podignut, jeste glas nepokorenog i nepokornog naroda, naroda koji neće da odustane od svojih svetinja i od svog identiteta. Ako neko dirne u identitet naroda, onda dobije takav odgovor kakav smo vidjeli prethodnih nedelja. Tako da, šta god vi pravno radili, suštinski, na terenu ljudi se ponašaju drugačije.

Da li ste Vi uz taj narod koji šeta svakog četvrtka i nedelje? Da li biste se pridružili možda njima u nekom trenutku?

Kako da nisam, ja sam to i htio, ali da to ne bi bilo protumačeno drugačije i kao miješanje u unutrašnje stvari druge države, nisam otišao. Da li podržavam narod koji mirno protestuje, koji mirno traži svoja prava, koji želi da sačuva svoje svetinje, kako mislite da moj odgovor može da bude drugačiji od „da“ i to jednog velikog „da“.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.