Vučić: Ne idem u Brisel da uživam, narednih deset dana strahovito važni za Srbiju

1

Predsjednik  Srbije Aleksandar Vučić istakao je u Dnevniku na RTS da su naredni dani strahovito važni za Srbiju i da u Brisel ne ide da uživa.

– Idem u Brisel, ne očekujem pritiske, očekujem razgovore o evropskom putu Srbije. Čekaju nas razgovori, važni razgovori. Ako neko misli da sam otišao u Brisel pa uživam. Nije tako. Verujem da mnogo toga možemo da uradimo. Naredni dani su za nas strahovito važni – rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

– Sjutra otvaram fabriku u Smederevskoj palanci poslije deneciju će tamo biti fabrika koja će značiti tom gradu. Imaćemo u narednih 10 dana još radova. Uskoro počinje izgradnja kovid bolnice u Novom Sadu. U ponedjeljak nam stiže još pola miliona kineskih vakcina.

Predsjednik Vučić zamolio je sve građane da se vakcinišu.

– Na taj način ćemo pomoći sami sebi. Tada ćemo moći da nastavimo sa ekonomskim rastom, sa razvojom, ali to ne možemo da uradimo bez vakcinacije – rekao je.

Predsjednik je rekao da će se lično uključiti u promociju vakcinacije.

– Čim se vratim iz Brisela svaki drugi dan ću obilaziti punktove za vakcinaciju, jer to nam je prioritet – rekao je Vučić.

Govoreći o optužbama Marinike Tepić na račun Dragana Markovića Palme, Vučić kaže da će biti jezivo ako se pokaže da su optužbe istina, ali da će biti još jezivije ako se ispostavi suprotno.

– U trenutku kada vidite da se Srbija podijelila na one koji misle “Da li je neko silovao” ili “da li neko nije silovao”. Nisam htio da se izjašnjvam. To su suviše teške optužbe da se umiješate i da bilo koga optužite. Kad god vidim da se političari upliću utroba mi se prevrne. Marković je tu u pravu ili on ili onaj ko je to rekao, neko mora da završi u zatvoru. Policija će da sasluša sve. Ako se pokaže da je istina biće jezivo, ako se pokaže da nije istina biće još jezivije. Šta će Marković da kaže djeci, unucima? – pita Vučić.

(Novosti)

1 Comment
  1. NIKO99 komentariše

    Tvoj odlazak u Brisel je protivustavan i protivzakonit. Niko te nije ovlastio da vršiš pregovore o bilo čemu. Nisi podnio izvješaj skupštini sve ove godine o oktivnostima koje si preduzimao. U Brisel ideš isključivo svojevoljno i sve što se tamo bude događalo biće kasnije isporučeno tebi poput računa u kafani. Biće to veoma veliki račun. Nije mi zadovoljstvo da pišem o tvojim potezima. Pomislimo samo, definisao si granicu između Srbije I Kosova što je bio glavni uslov da Kosovo dobije status Države. Priznao si dokumente koje izdaje ta nepriznata država. Svoj si narod ostavio na nemilost islamskih Albanskih terorista koji ih sada drže kao taoce. Ispotpisivao si mnoge dokumente na kojima jasno piše Rpublika Kosova. Podigao si nivo pregovora na državnički nivo. Sigurno sam preskočion nekoliko stvari kojima si dodatno pomogao stvaranje Nezavisne Države Kosova. Kakav si ti izdajnik i izrod. Trebalo bi Albanci da ti dignu spomenik od suvoga zlata i postave prigodni natpis “Čovjeku koji je uništio svoj narod da bi našem narodu omogućio otimačinu”.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.